Nymburk: Muž měl deprese a chtěl skočit pod vlak

Cestující přesednou na koleje
 

K obrovské tragédii v Nymburku chybělo málo. Život pětatřicetiletého muže totiž visel doslova na vlásku, když uvažoval o tom, že skočí pod vlak. Naštěstí mu to nevyšlo. 

Když se člověk rozhodne ukončit svůj život, většinou hledá co nejjednodušší způsob. Hodně lidí napadne právě skok pod vlak. Stejnou myšlenku měl i muž v Nymburku. V úterý napřed chvíli obcházel kolejiště pod nymburským železničním nadjezdem a ukrýval se za sloupem. Zřejmě vyčkával, až pojede vlak.

"Že se pohybuje po kolejišti zvláštním způsobem, zjistil drážní hasič. Okamžitě kontaktoval policii, která přijela spolu s městskými strážníky do dvou minut," uvedl vyšetřovatel nymburské policie Marek Šmíd. Nebýt toho, že si drážní hasič muže všimnul, asi by ukončil svůj život drastickým způsobem.

Po příjezdu policie objevila muže, který se opravdu ukrýval na popsaném místě. Naštěstí se nechoval nijak agresivně. Policistům přiznal, že trpí depresemi a je zadlužený, proto chce spáchat sebevraždu. I proto byla přivolaná záchranka a lékaři si nešťastníka vzali do péče, nakonec skončil na psychiatrickém oddělení. 

Sebevražda skokem pod vlak není bohužel výjimečná a často se ji zoufalým lidem podaří dotáhnout do konce. Už v lednu tohoto roku skočil muž pod vlak v Poděbradech, bohužel mu nebylo pomoci. Před vlak se posadila loni například žena v Uhříněvsi, nešťastná nehoda se stala i v Říčanech.