Výbuch v pražských Letňanech! Evakuace a zranění

Halu pohltily plameny, hrozil další výbuch, ilustrační foto
 

Na výstavišti v pražských Letňanech byl vyhlášen poplach 3. stupně kvůli výbuchu propanbutanové láhve a následnému požáru budovy. Požár se rychle šířil, dva lidé potřebovali záchranku a 200 návštěvníků bylo evakuováno. Mohlo to skončit dalším výbuchem!

Krátce před půl dvanáctou dopoledne došlo v pátek na výstavišti v pražských Letňanech k výbuchu propanbutanové lahve. Po výbuchu se místem začal rychle šířit požár. 

 

Požár se šířil ze stánků do haly a z objektu museli hasiči vynést a chladit další propanbutanové lahve, aby nedošlo k výbuchu. "Kdyby vybuchly další čtyři desetikilové propanbutanové lahve, bylo by to velké. Museli jsme je vytáhnout a chladit," popisuje rizika požáru v Letňanech mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Právě kvůli riziku výbuchu a množství nasazených zasahujících hasičů šlo o požár 3. stupně.

Na místě zasahovalo deset jednotek profesionálních hasičů, ale přijeli i dobrovolníci. Hasiči prozkoumávali termokamerou prostory mezi halami, aby nepřehlédli skrytá ložiska požáru. "Z místa bylo evakuováno asi 200 návštěvníků, pro dva návštěvníky si musela přijet záchranka," popsala Adamcová. Po několika hodinách je již požár pod kontrolou, škody se odhadují na milion korun.