Zkouší to na vás podomní prodejci? V Nymburku mají zákaz, můžete je naprášit

Obtěžují vás podomní prodejci? Není nic jednoduššího, než se jich zbavit
 

V Nymburku se ozve klepot na dveře. Kdo to asi je? Dychtivě se rozeběhnete ke dveřím a otevřete. Není to však pošťák ani sousedka. Ze dveřmi stojí někdo, kdo vám chce prodat levnější plyn a energie. Přestože je to zakázané, podomní prodejce se městu zatím odradit nepodařilo. 

Když vám někdo zaklepe na dveře a začne něco nabízet, většinou máte tendenci automaticky poslat prodejce ke všem čertům a dveře zavřít. Dobře uděláte, obzvláště pokud bydlíte v Nymburku. Tady se momentální podomní prodej rozjel i přes zákaz. Podomní prodejci nabízejí údajně levnější energie a plyn. 

"Upozorňujeme, že se po městě pohybují prodejci firmy České aukce s.r.o. se sídlem v Brně, kteří obcházejí zákaz podomního prodeje tím, že lákají na nižší ceny energií a zemního plynu účastí v aukci energií. Prodejci se klamavě odvolávají na spolupráci s městem Nymburk. Město Nymburk se od této firmy distancuje a nemá s touto firmou nic společného. Na celém území města je zakázán podomní prodej a prodejci se tak dopouští přestupku," informuje na sociálních sítích vedení města. 

Jestliže vás prodejce navštíví, kontaktujte policii 

"K nám už to taky zkoušeli, jejich postup je takový, že se napřed dostanou do domu pod nějakou záminkou. Pak obcházejí sousedy a zkouší a zkouší. Připomíná mi to jezuity, je to celé protivné. Kdybych věděla, že nemají od města ani povolení, policii bych určitě volala. Nemají tady co dělat, starší lidé jim akorát mohou naletět," konstatuje dlouholetá obyvatelka Nymburka Mirka.

Pokud vás budou prodejci s energiemi obtěžovat, můžete hned zavolat na linku městské policie 156. "Pozorní buďte i v případě, že si s prodejcem nesmluvíte předem žádnou schůzku. I v takovém případě je na místě upozornit policii. Jde o přestupek," píše vedení města. Adresa firmy České aukce s.r.o., která obchází zákaz, je Kobližná 47/19, 602 00 Brno-město s identifikačním číslem: 04898648. 

Klíčová slova: