POČASÍ tento týden: Dvacítky nás neopustí, bude ale pršet

Den svaté Žofie bez deště nemine.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pokud nedočkavě očekáváte začátek léta, máme pro vás dobrou zprávu. Současný trend oteplování bude pokračovat a teploty se budou držet kolem dvaceti stupňů. Skokové oteplení nás teprve čeká. Kdy?

Zbytek května bude stejně teplý jako poslední víkend. Možná dokonce i o něco teplejší! Rtuť na teploměrech nebude přes den padat pod 20 °C a ochladí se vždy, jen pokud zaprší. Kdy přijde výraznější oteplení? 

Meteorologové předpokládají, že po poněkud chladném začátku května nás čekají slunečnější dny. Pokud jde o déšť, hrozí spíše občasné mírnější srážky. V noci pak můžeme očekávat teploty kolem 8 °C. Skokové oteplení se očekává až na začátku června, ten by měl být teplotně nadprůměrný. 

15. května slavíme den svaté Žofie! Svatá Žofie políčka zalije. Nad kterou dolinou se na svatou Žofii mlha snese, tam se urodí ovoce.

Předpověď na týden

V pondělí můžeme očekávat přeháňky a místy i bouřky. Od úterka však můžeme nechat deštníky doma a těšit se z rostoucí teploty až do pátku, kdy se maxima dostanou na 21 stupňů. Sobota, neděle a pondělí pak budou ve znamení vytrvalých dešťových přeháněk.