Noční požár v Zelenči dopadl tragicky: Obyvatel domu přišel o život

Požár si vyžádal jeden lidský život
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Rozsáhlý požár domu v Zelenči musela řešit početná skupina hasičů. Ač odvedli vynikající práci, nedokázali zabránit smrti obyvatele domu. Co přesně se v obci stalo?

Rozvinutý požár rodinného domu v obci Zeleneč (okres Praha-východ) byl hasičům nahlášen včera okolo 23. hodiny, přičemž na místo bylo okamžitě vysláno sedm jednotek z hlavního města Prahy a také Středočeského kraje.

Co se přesně stalo?

U dvoupodlažního rodinného domu o půdorysných rozměrech 10 x 8 metrů byl zjištěn požár, který zachvátil celé přízemí. "Zásahem jednoho vodního proudu v dýchací technice dostali hasiči požár pod kontrolu. V průběhu hasebních prací ale byl uvnitř hořícího domu nalezen jeho obyvatel," popisuje požár mluvčí Středočeského kraje Jaroslav Gabriel. 

Obec Zeleneč se nachází v okrese Praha-východ, přičemž je od centra samotného hlavního města vzdálen 18 kilometrů. Jedná se o rychle rostoucí obec, ve které žije okolo dvou tisíc obyvatel.

"Hasiči společně se zdravotnickou záchrannou službou okamžitě začali s resuscitací, ovšem ta nebyla nic platná. Lékař následně u muže konstatoval smrt," pokračoval Gabriel. 

S využitím vysokotlakého vodního proudu byla provedena také kontrola 2. nadzemního podlaží a celý objekt byl od zplodin odvětrán. Za dalších 45 minut už skupina hasičů pomalu z místa tragédie začala odjízdět. Do ranních hodin ovšem na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů jako hlídka.

Požár způsobil i značné materiální škody, které byly vyčísleny na 500 tisíc korun. "Pohotový zásah hasičů uchránil další škodu v přibližné výši okolo 700 tisíc korun. Jako příčina byla uvedena technická závada na elektroinstalaci," dodal tiskový mluvčí Středočeského kraje. 

Podobný druh požáru samozřejmě nabádá k zamyšlení. Máte doma autonomní hlásič požáru? Pokud ne, přemýšleli jste někdy o tom, kdo vás probudí, když u vás doma začne hořet?