Neštěstí v Týnci nad Labem. Auto srazilo sedmiletou dívku

Nehoda v Týnci nebyla jedinou, která se v posledních dnech na středočeských silnicích stala
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Jako by toho nebylo v poslední době málo. Minulý týden srazilo auto dívku v Poděbradech a dnešní ráno přineslo neštěstí na silnici v Týnci nad Labem. Co se v obci nedaleko Kolína přesně stalo a jak na tom dívka je?

Těžko odhadovat, zda se v těchto případech jedná pouze o nešťastné náhody či o to, že se rodiče dětem nevěnují a nepřipravují je průběžně na možná nebezpečí, která znamenají silnice a přecházení přes ně. 

Dnešní brzké ráno totiž přineslo další neštěstí, které se stalo v Týnci nad Labem. Na silnici byla sražena teprve sedmiletá dívka. "Incident nám byl nahlášen krátce po sedmé hodině. Dívka ročníku 2010 vběhla přímo před vozidlo a narazila do předního kola," popsala nám nehodu mluvčí policie Petra Potočná. "Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, zatím máme k dispozici pouze prvotní informace, přesná příčina nehody se stále vyšetřuje."

Velkým štěstím v neštěstí byl fakt, že vozidlo inkrimovaným úsekem nejelo zvlášť rychle. "Dívka utrpěla poranění dolní končetiny, se zlomeninou byla převezena na chirurgické oddělení do nemocnice," vysvětlila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová. 

V každém případě věřme, že takové incidenty se budou opakovat co nejméně. Nehoda z minulého týdne v Poděbradech se stala rovněž mimo přechod pro chodce. Což může svádět k domněnkám, že děti nejsou dostatečně poučené, kde je nejbezpečnější přecházet silnici. Podobné nehody navíc často končí daleko hůře než "jen" zlomenou nohou.