Drogový gang na Benešovsku skončil. Kriminalisté zadrželi několik dealerů

Policisté zabavili i injekční stříkačky
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Další drogový zásah s úspěšným koncem. Tentokrát se povedlo chytit výrobce a distributory drog v Chrášťanech na Benešovsku. Kriminalisté zadrželi několik drogových dealerů působících po větší části okresu.

Chrášťanský zásah, tedy přesněji akce s názvem Repete, trvala řadu měsíců a benešovské kriminalisty nenechávala v klidu spát. Teď už je po všem. Nakonec nešlo o jednoho distributora, ale hned o několik mužů, kteří s drogami měli co do činění. "Vzhledem k povaze trestné činnosti provedli zadržení podezřelých policisté ze středočeské zásahové jednotky," uvedla Veronika Čermáková, mluvčí benešovské státní policie. 

Celkem byli zadrženi čtyři dealeři drog. Starosta Chrášťan se odmítl k čemukoliv vyjadřovat, takže lze jen spekulovat například o zvýšené kiminalitě v posledních měsících. 

Hned poté, co byli podezřelí muži zadrženi, provedli kriminalisté domovní prohlídky bytů i nebytových prostor. "Podařilo se zajistit větší finanční obnos, který se pohyboval v řádech desetitisíců. Mohl by pocházet ze samotné trestné činnosti. Dále policisté zajistili i omamné a psychotropní látky, zejména marihuanu a pervitin. V objektech nalezli také další věci, které používají uživatelé drog pro jejich aplikaci," dodala Čermáková. 

Hlavou gangu byl osmatřicetiletý muž. Ten prodával, ale i nabízel drogy za protislužbu na území Vlašimi, Benešova, Týnce nad Sázavou a dalších místech v okesu. Šlo především o marihuanu a pervitin. Část drog si vždy nechával i pro svoji vlastní potřebu. Obviněny byly i další tři osoby. 

"Policistům je muž velmi dobře znám, neboť za páchání drogové kriminality ho v minulosti vyšetřovali již několikrát, naposledy v roce 2015," doplnila Veronika Čermáková. Všichni aktéři, kteří se podíleli na manipulaci s drogami, byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V případě odsouzení za tuto trestnou činnost hrozí dealerům mimo jiné trest odnětí svobody v rozmezí 1 až 5 let. Osmatřicetiletému muži pak hrozí trest až do výše 10 let, neboť byl za drogovou trestnou činnost v minulosti již odsouzený. Všichni obvinění jsou stíháni vazebně. 

Klíčová slova: