Rozsáhlý požár chaty v Chýni. Co komplikuje hasičům jejich práci?

Požár je vidět i z dalekého okolí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Velký problém momentálně řeší hasiči v obci Chýně v okrese Praha-západ. Tam totiž vzplála chata a vzhledem k okolnostem se stále nedaří požár uhasit. Jaký je na místě problém a co se vlastně stalo?

V obci Chýně se jedná o požár chaty v plném rozsahu, který se hasí už takřka dvě hodiny. "Stále hasíme, jedná se o požár druhého stupně. Na místě se propadla střecha chaty, bude to rozhodně zásah na delší dobu," sdělila nám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Požár je komplikovaný především z důvodu nepořádku v celém okolí chaty. "Majitelé tu mají zaplněnou celou zahradu, plameny se tudíž rozšiřují a není jednoduché je úplně uhasit," pokračovala Kereková, která nám také řekla, že se příčina stále vyšetřuje a známá bude pravděpodobně až ve chvíli, kdy se oheň úplně uhasí. Momentálně je na místě vyšetřovatel.

"Viděl jsem z dálky stoupat kouř a hodně hasičských vozů, jak se sjížděly z různých obcí. Asi to muselo být velké," volal nám řidič Martin, který viděl z dálky hustý dým. To jen potvrzuje fakt, že se nejedná o jednoduše řešitelný požár.

Klíčová slova: