Supermarket v průmyslové zóně bude. Měl by odvést i dopravu z centra

Obchodní centrum v průmyslové zóně nabírá čím dál reálnějších obrysů
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nejprobíranější téma na zálabské straně Kolína začíná dostávat reálné rozměry. Jednání s developerem pokračují úspěšně a vše tak už pouze vypadá jako otázka času. Kdy by se mělo začít se stavbou supermarketu a jaké bonusy obchodní centrum přinese?

Kdybyste se obyvatel Zálabí zeptali, jaké je jejich největší přání, pak by pravděpodobně jednohlasně odpověděli, že je to přítomnost nějakého supermarketu v co největší blízkosti této lokality. Cestování na druhou stranu města je totiž dlouhodobě nebaví a zbytečně ztrácí čas i nervy v husté dopravě.

V Kolíně se ale v poslední době hodně skloňuje případná výstavba obchodu v průmyslové zóně. Takže pro zatím nespokojené občany se blýská na lepší časy. Celý projekt navíc v poslední době začíná nabírat čím dál více reálnější rozměry.

"Jednání v tuto chvíli pokračuji konstruktivně, pokud vše půjde, jak má, mohlo by se začít stavět v příštím roce," sdělil nám novinky místostarosta města Michael Kašpar. 

Měla by se zjednodušit doprava v centru

Konkrétní jméno obchodního řetězce, které by mohlo v zóně vyrůst, radnice nechce sdělit. Důvod je jednoduchý. V případě, že by jednádní nedopadla úspěšně, jednalo by se o negativní reklamu pro konkrétní značku. "Mohu sdělit pouze to, že se bude jednat o obchodníka, který již v Kolíně zastoupení má," uvedl Kašpar.

Zálabí je částí Kolína 5 a nachází se na severovýchodě města za řekou Labe. Prochází zde silnice II/125 a žije tu okolo pěti tisíc obyvatel.

Podle všeho by se mělo jednat o stejného developera, který má "na svědomí" stavbu obchodního centra Stará Plynárna. Sice to jsou jen spekulace, ale nové nákupní centrum v průmyslové zóně by mohlo být podobné.

Důležitou informací je tedy i fakt, že vlastně nevyroste nic, na co by v Kolíně nebyli zvyklí. A vážně klapne vše a obchoďák vyroste, dopravě ve městě se velmi uleví. "Pokud se podaří to, co je nyní v jednání, pak nebude motivace lidí bydlících na druhé straně řeky Labe jezdit sem," vysvětlil místostarosta města.

"Naopak lidé ze Zálabí, Sendražic, Oseka, Veltrub, Ovčár a jednoduše blízkého okolí by nově měli možnost nakoupit bez nutnosti přejet Starý nebo Nový most." Právě tito obyvatelé nyní nemají jinou možnost, než navštěvovat supermarkety mimo průmyslovou zónu.

"Chceme u nás supermarket už opravdu dlouho, sice to vypadá, že v Zálabí nebude, ale tohle nám vše také zjednoduší," uvedla Karolína Holá v jedné z facebookových diskuzí. Tak doufejme, že už se za rok začne na splnění zálabského snu usilovně pracovat.