VIDEO: Hromadná nehoda policejní kolony si vyžádala deset zraněných

Nehoda se stala na Praze 4
 

Hromadná nehoda 3 policejních a 2 osobních aut se stala na křižovatce v Praze 4. Policejní kolona jela zajišťovat pořádek na fotbal, teď musí zranění do nemocnice. Jaká byla příčina srážky?

V nehodě pěti aut se zranilo celkem 11 lidí, z toho deset policistů. Stalo se tak jen malý kousek od Policejní akademie ve Lhotce. 

Podle tiskového mluvčího pražské policie Jana Daňka je jednou z možných příčin nehody technická závada na služebním autě. Daněk však zatím nechce spekulovat, kdo je viníkem nehody. "Okolnosti nehody i míra zavinění se budou vyšetřovat. Dopravní policie na místo události přizvala znalce, který pracuje hned s několika verzemi," vysvětlil tiskový mluvčí policie. 

 

Průšviháři ze Srbska

Všichni zranění policisté byli ze speciální jednotky, která má v Praze zajišťovat pořádek při večerním fotbalovém zápase Sparty s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Právě kvůli bezpečnosti před večerní odvetou třetího předkola fotbalové Evropské ligy mají na bezpečnost v ulicích dohlížet až stovky policistů. Někteří se už pohybují v ulicích.

Na Letnou by mělo přijet až 2 tisíce fanoušků srbského týmu. V rámci bezpečnosti je to opravdu nutné, protože právě tito fanoušci platí za nejdrsnější průšviháře v Evropě. Vzhledem k nasazení velkého počtu policistů nebude mít nehoda na bezpečnost žádný vliv.