Kuriózní nehoda na Nymbursku. Čmelák donutil řidičku k chybě. Jak nakonec vše dopadlo?

Čmelák v autě dokáže, podobně jako včela, nadělat pořádnou neplechu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Člověk by nevěřil, co vše může způsobit takový čmelák, který vlétne do jedoucího auta. O tom by mohla vyprávět pětatřicetiletá řidička z Nymburska, která díky tomu udělala chybu a málem došlo k neštěstí.

Určitě jednu z nejkurióznějších bouraček v letošním roce mají za sebou na Nymbursku. Mezi obcemi Městec Králové a Skochovice totiž nezvládla řízení svého vozu pětatřicetiletá řidička vozu Peugeot 206, a to z důvodu, že jí do něj vletěl čmelák.

"Její reakcí bylo, že strhla řízení, díky čemuž se okamžitě dostala na krajnici a následně do příkopu. Střetla se s příkopovým svahem a její vůz se hned třikrát přetočil," popsala nám nehodu policejní mluvčí Nymburska Petra Potočná.

Samotná řidička vyvázla z bouračky bez zranění, stav její spolujezdkyně ročníku 1973 si ale vyžádal převoz rychlou záchrannou službou. "Jednalo se jen o lehké zranění, žena byla propuštěna do domácí péče," uvedla Potočná.

Prevence složitá

Vzhledem k incidentu došlo ke škodě na voze ve výši 20 tisíc korun. Nymburská policie hodnotí tento případ jako značně kuriózní, který se minimálně v letošním roce ještě nestal. Těžko se navíc radí řidičům, jak v podobných případech reagovat.

"Těžko tu dávat jakékoliv rady, žena jednala reflexivně. Samozřejmě v ideálním případě je nejlepší zachovat klid, nestrhávat řízení a zkusit se neleknout. To se lehce radí, ale těžko realizuje. Pokud tomu chce člověk předejít, pak je nejlepší samozřejmě jezdit se zavřeným okýnkem," dodala Potočná.