10 let mlátil a týral svoji partnerku. Tvrdil, že je jeho otrokyní

Muž dlouhé roky ženu neuvěřitelně terorizoval
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Neuvěřitelný případ plný násilí, vydírání, pronásledování i křivých obvinění vyšetřují kriminalisté z Příbramska. Sedmapadesátiletý muž se snažil udělat ze své partnerky otrokyni, bil ji často i před jejich nezletilým dítětem. To vše po dobu deseti let!

Kriminalisté zahájili trestní stíhání 57letého muže z Příbramska pro osm trestných činů, konkrétně týrání osoby žijící ve společném obydlí, ohrožování výchovy dítěte, vydírání, křivé obvinění, nebezpečné pronásledování, nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tyto činy mu hrozí pobyt za zamřížovanými okny v rozmezí dvou až osmi let.

Bylo u toho i dítě

Po dobu nejméně deseti let fyzicky a psychicky týral svou družku. "Mlátil ji do hlavy, nadával a ponižoval. Opakovaně jí sděloval, že je jen otrokem. Jeho jednání probíhalo v některých případech za přítomnosti jejich nezletilého dítěte nebo i za účasti jiných osob na veřejném prostranství," potvrdila policejní mluvčí Monika Schindlová.

Po ukončení jejich partnerského vztahu vytrvale vyhledával blízkost poškozené, házel do oken jejího bydliště kameny a vyhrožoval jí újmou na zdraví. Poškozená se ho velmi bála, nakonec odmítala vycházet ven. V posledních dvou měsících ji i přes uložený zákaz styku opakovaně kontaktoval a vyhrožoval jí.

"Dokonce neváhal na ženu podat trestní oznámení ohledně pohlavního zneužívání, jeho cílem bylo způsobit odebrání dítěte z její péče a nechat ji trestně stíhat. Násilník se nyní nachází ve vazební věznici," dodala Schindlová. Případ je o to děsivější proto, že prakticky nikdo za tolik let na mužovo chování neupozornil. Lidská netečnost je mnohdy opravdu neuvěřitelná.