Přestavba bazénu je za dveřmi. Miliony se v Nymburku šetřit nebude

Takhle bude bazén vypadat zvenku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Projektová dokumentace je odeslaná a nyní se čeká už jen na územní rozhodnutí. Přestavba nymburského bazénu se nezadržitelně blíží. Bude ale využitých 100 milionů opravdu tak znát?

Překážek k realizaci přestavby nymburského koupaliště pomalu ale jistě ubývá. Nyní je třeva vyřešit ještě územní rozhodnutí, prováděcí projektovou dokumentaci, financování a také výběr dodavatele. "Projektanti Ateliéru 11 s. r. o. z Hradce Králové již předali dokumentaci k územnímu řízení a požádali o vyjádření příslušných dotčených orgánů, aby město získalo územní rozhodnutí," vysvětlil nám současný stav věcí nymburský tiskový mluvčí Petr Černohous.

 

Když vše půjde dobře, stavební práce mohou začít během roku 2018 a skončit o dva roky později.

Rovněž se v současné době řeší také parkování u bazénu, momentální plán je takový, že by se mělo nacházet naproti u budovy policie. V nejbližší době se také bude vypisovat výběrové řízení na zpracování dokumentace - parkoviště pro bazén.

 

 

Nový objekt bude mít několik částí

Vstup zůstane zachován, novinkou ale bude to, že se do haly dostanete jedině v případě, když projdete přes turnikety v rámci centrální pokladny. Hala navíc bude doplněna o toalety a drobné občerstvení s vlastním zázemím.

Největší plochu nového bloku budou představovat kabiny na převlékání a také společná skříňková šatna. V plánu je, že právě z ní se následně návštěvníci rozdělí do sprch podle pohlaví a díle budou pokračovat směrem k bazénům. V této části budou k nalezení i dvě nové osušovny a místnost pro maminky s miminky, které zde najdou klid pro kojení nebo přebalování.

Předběžné odhady peněžních nákladů činí kolem 120 milionů. Financování bude z rozpočtu města, případně za podpory dotačních titulů, město zvažuje i úvěr.

Druhé patro bude disponovat wellness centrem, které bude přístupné rovnou z bazénové haly, přičemž hlediště pro diváky úplně zmizí. Ochoz kolem plaveckého bazénu bude rozšířen až k obvodové zdi. Ten bude umístěn pod novou tribunu a bude přístupný ze vstupní haly.

Nová část budovy bude nejatraktivnější

Výraznou změnou bude také přístavby nové bazénové haly. V ní bude sestava bazénu, což by mělo ještě více zatraktivnit zařízení a také zajistit vyšší návštěvnost.

"Návštěvníci bazénu se mohou těšit na 5 plnohodnotně širokých plaveckých drah, brouzdaliště pro nejmenší, dětský bazén s mini skluzavkou, relaxační a výukový bazén, vířivku, různé vodní prvky, tobogán (84,5 m), wellness se třemi druhy sauny, ochlazovacím bazénkem a exteriérovou ochlazovnou, kneippovým chodníkem a dále fitness," popsal Černohous největší vychytávky, které inovace přinese.

Na novinky už reagovali i nymburští obyvatelé na sociálních sítích a moc se těší, až budou moct bazén využívat. "Bude to opravdu paráda, konečně nebudeme muset jezdit za vodními hrátkami jinam," těší se na představbu Vladimír Krátký na jedné z facebookových diskuzí.