POČASÍ: Ledový začátek týdne vylepší teplejší víkend

Podzim je tady a v začátku týdne přinese i chlad. Jaký bude víkend?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Užijme si především sobotu, protože již od neděle až do konce příštího týdne bude opravdu zima a dost možná to bude znamenat nutnost obléknout zimní bundu. Přepadnout nás navíc mohou i přeháňky.

Předposlední říjnový týden rozhodně nebude tak teplý jako ten aktuální. Hlavně jeho začátek přinese teploty, které nás asi motivovat k venkovním aktivitám moc nebudou. V pondělí a úterý bude určitě rozumné mít po ruce deštníky. Teploty se totiž budou pohybovat pouze okolo 10 °C a k tomu všemu čas od času přijde i dešťová přeháňka.

Od středy by se měla oblačnost nad naším územím vytrácet a díky tomu by se měl oteplovat postupně také vzduch. I tak ale teploty nepřekročí 15 °C, nicméně i to je určitě na konec října vcelku příjemné.

Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají.

Bude alespoň o víkendu teplo?

Takovou otázku si určitě pokládá každý z nás v pondělí, když opět začne pracovní týden. Můžeme vás ale potěšit. Právě sobota a neděle mají totiž přinést nejvyšší teploty z celého týdne. Očekávají se totiž teploty mezi 11 až 16 °C, přičemž by nemělo ani pršet, očekává se totiž polojasná obloha.

V neděli každopádně nezapomeňte na změnu času. Tentokrát ale bude příjemná, jelikož bude znamenat o hodinku delší spánek. Ve 3:00 se ručičky hodinek posunou na 2:00, vrátíme se tak zpátky z letního na standardní čas.

Dejte si tak pozor na plány, které v neděli máte, abyste nepřišli zbytečně o hodinu dříve a nečekali na někoho, kdo si naopak hodinky zodpovědně přeřídil.