Meteorolog Cink: Návrat k pravému zimnímu počasí je zatím v nedohlednu

V následujícím týdnu bude pokračovat deštivé počasí podobné spíše sychravému podzimu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

I nadále podle předpovědi můžeme očekávat deštivé počasí. Podobně tomu bude podle předpovědi prakticky po celý následující týden. Zkrátka, milovníci zimních sportů se jen tak zimního počasí nedočkají.

Začátek nového týdne bude podobný víkendu - tedy zataženo s nízkou oblačností, mlhavo s ojedinělým mrholením. "Od úterý se bude střídat oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami," shrnul pokračování počasí Josef Cink z Českého hydrometeorologického ústavu.

Mlhavo a deštivo i nadále

V úterý tedy můžeme očekávat ojediněle i mlhy, nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na severu a severovýchodě kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na  severovýchodě kolem 6 °C. Foukat bude čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu místy s nárazy 15 až 20 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Středa bude obdobná, tedy zataženo až oblačno, místy občasný déšť. Zpočátku místy mlhy s nejnižšími nočními teplotami 5 až 1 °C, ve dne pak 4 až 8 °C.

Když 10. ledna slunce svítí, budem žita i vína hojnost míti.

Meteorolog: Zima je v nedohlednu

"V druhé polovině týdně budou přecházet srážky ve sněhové na horách od 1 000 metrů nad mořem a v pátek by sněhová podoba srážek mohla být od vyšších poloh nad zhruba 600 metrů. V nižších polohách bude většinou i nadále pršet. Návrat k pravému zimnímu počasí v nižších a středních polohách je zkrátka v nedohlednu. Počasí spíše připomíná sychravý podzim," dodal meteorolog.

Od pátku do neděle bude pořád zataženo až oblačno, později místy polojasno. Ojediněle mlhy, místy déšť. Na horách, postupně i ve středních polohách očekávejte sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C.