Investice Třineckých železáren v Kladně letos překročí 170 milionů

Co mají společného závody z různých koutů republiky?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Třinecké železárny letos plánují v závodě Sochorová válcovna v Kladně investice přes 170 milionů korun. Největší akcí je projekt nového logistického uzlu kvadrátové linky. Jaké výhody to přinese, podaří se závodu díky modernizaci ušetřit a kolik už sem z Třince dorazilo peněz?

Sochorová válcovna loni zmodernizovala své vodní hospodářství. "Zautomatizovali jsme celý provoz vodního hospodářství. Konsolidovali výkony čerpadel, technologii osadili moderním řídicím systémem a regulačními prvky. Díky tomu jsme výrazně snížili spotřebu elektrické energie," potvrdil ředitel závodu Pavel Straszak.

Sochorová válcovna Kladno - Dříň zaměstnává přibližně 730 lidí. Ročně vyrobí přes 300 000 tun válcovaného materiálu. Hlavním značkovým výrobním sortimentem jsou uhlíkové, uhlíko-manganové a legované ušlechtilé konstrukční oceli. Směřují zejména do automobilového, strojírenského a petrochemického průmyslu.

Investice jsou nutné

Celková hodnota investic Třineckých železáren v letošním roce přesáhne 2,5 miliardy korun. "Naše každoroční investice do modernizace, rekonstrukce a oprav jsou bezpodmínečně nutné pro další rozvoj naší společnosti a udržení pozic na trhu. Na tyto investice si ale musíme umět vydělat," vysvětlil generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek.

V loňském roce firma investovala do rozvoje a modernizace více než tři miliardy korun. Zhruba třetina šla na projekty, které se projeví snížením negativního vlivu na životní prostředí.

Jak vznikla společnost Strojmetal Aluminium Forging? Čtěte rozhovor s generálním ředitelem.