Přehled areálů: Kde se stále ještě dá o víkendu lyžovat?

Pověsit lyže na hřebík ještě nemusíte
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Lyžaři mohou o víkendu stále vyrazit do několika horských středisek v Česku. Některé skiareály dokonce zvažují, že zůstanou v provozu i po víkendu. Většina středisek již ale provoz ukončila nebo ukončí tento týden. Kam tedy vyrazit, pokud si chcete užít jednu z posledních lyžovaček?

V Krkonoších budou mít na závěr týdne otevřeno ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou, Harrachově a na Černé hoře. Ve Špindlerově Mlýně chtějí ukončit sezonu až v polovině dubna a v Harrachově za dva týdny. V Orlických horách bude v provozu středisko v Říčkách. V Krkonoších i Orlických horách je místy až 90 centimetrů sněhu.

O víkendu se naposledy v této sezoně rozjedou vleky v areálu Černá Říčka v Desné v Jizerských horách. Místy je na sjezdovkách až půl metru sněhu.

V Krušných horách mohou lidé vyrazit na Klínovec, kde budou mít k dispozici stále až 70 centimetrů sněhu. V provozu je dosud také skiareál na Fichtelbergu na německé straně Krušných hor.

Co středočeský kraj?

Ve středočeském kraji zůstávají v provozu areály Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku a Chotouň u Prahy. Oba budou v provozu minimálně do víkendu, v Chotouni ale v neděli sezona končí. Na Vysočině slibuje víkendové lyžování už jen Šacberk u Jihlavy, kde je až 70 centimetrů sněhu. Lyžaři mohou o víkendu naposledy zamířit také do Dolní Moravy na Orlickoústecku na Králickém Sněžníku.

Přes metr sněhu leží v nejvyšších partiích Jeseníků, ve středisku Ovčárna na Pradědu. Jsou tam upravené sjezdovky i stopy pro běžkaře. Vleky spustí na víkend také Červenohorské sedlo. V Beskydech se bude o víkendu lyžovat třeba ve Stupavě na Uherskohradišťsku, kde stále leží na svazích v průměru půl metru sněhu. Opětovné spuštění vleků zvažují i provozovatelé areálu Kohútka v Javorníkách.

České akrobatické lyžařky okouzlily. Splní si sen jménem olympijské hry? Čtěte zde.