Čeští hokejisté slaví v Pardubicích triumf, proti Rusku se zaskvěli mladíci i gólman Rittich

Češi slaví vítězství na turnaji v Pardubicích
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Čeští hokejisté stvrdili prvenství na domácím turnaji Euro Hockey Tour v Pardubicích, v neděli odpoledne zdolali po Finsku, Švédsku i dalšího tradičního soupeře - Rusko 2:1. O české góly se postaraly tuzemské naděje Filip Chytil a Matěj Stránský, branku českého celku pak skvěle hájil David Rittich. 

Závěrečný duel v Pardubicích začal slavnostně, téměř sedm tisíc diváků aplaudovalo místním i reprezentačním legendám Petru Čáslavovi a Tomáši Rolinkovi, kteří krásným ceremoniálem završili svou bohatou reprezentační kariéru. Během utkání se pak s domácí půdou loučil i reprezentační trenér Josef Jandač, jenž po blížícím se MS v Dánsku odchází do ruské KHL, konkrétně do celku Magnitogorsku.

Carlson Hockey Games:
1. ČR 3 3 0 0 0 8:3 9
2. Švédsko 2 1 0 0 1 3:4 3
3. Finsko 2 1 0 0 1 3:4 3
4. Rusko 3 0 0 0 3 3:6 0

Skvělý start českého týmu do utkání

Závěrečný zápas českých her začal pro domácí výborně, Češi potrestali hned první vyloučení Rusů a Chytil chytrým šťouchnutí překonal Košečkina v ruské brance. O pár minut později se zaskvěl český gólman Rittich, když vychytal v úniku Kručinina. Ve druhé třetině se hned na úvod skvěle prodral kolem mantinelu i protihráčů Tomášek a předložil Stránskému puk před poloodkrytou branku. Tomu stačilo nastavit správně hůl a Češi se mohli radovat podruhé.

Skvělý Rittich držel Čechy ve dvoubrankovém vedení  

Poté následovalo několik pěkných akcí Rusů, ale Rittich byl nepřekonatelný, zlikvidoval postupně možnosti Mamina, Bučněviče nebo nadvakrát i Barabanova.

Asi nejlepší hráč Rusů Kručinin se přeci jen dnes dočkal gólu, v 50. minutě překonal Ritticha. Těsné vedení Češi nakonec udrželi a s plným počtem devíti bodů slaví na turnaji v Pardubicích po zásluze triumf.

Carlson Hockey Games:

Česko - Rusko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Chytil (F. Zadina), 21. Stránský (D. Tomášek) - 50. Kručinin (Mamin, Bereglazov)

Počet diváků: 6 585

Česko: Rittich - Pyrochta, Hrbas, F. Pavlík, Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Pláněk, Klok - F. Zadina, R. Hanzl, Stránský - D. Šťastný, D. Tomášek, D. Kubalík - M. Kaut, Chlapík, Kousal - Orsava, A. Musil, Chytil

Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Václav Prospal, Jaroslav Špaček

Rusko: Košečkin - Bělov, Chafizullin, Zub, Gavrikov, Jakovlev, Bereglazov, Jelesin, Trjamkin - Bučněvič, Byvalcev, Kagarlickij - Sošnikov, Semjonov, Barabanov - Mamin, Tichonov, Kručinin - Michejev, Kablukov, Dergačov

Trenéři: Ilja Vorobjov, Alexej Kudašov, Anvar Gatijatulin