Pivní festival v Řevnicích: Přijďte ochutnat 64 piv z 23 pivovarů a domů po svých neodejdete

Tradiční pivní festival v Řevnicích
Zobrazit fotogalerii (3)
 

"Jsme líný jezdit po pivovarech, tak si je zveme domů," říká s úsměvem jeden z pořadatelů Pivního festivalu v Řevnicích Jan Flemr. Unikátní přehlídka většinou malých pivovarů se letos odehraje již potřetí. Jako každoročně lze očekávat příjemnou atmosféru v krásném prostředí u řeky Berounky. 

Pivní festival v Řevnicích už tradičně zve na přehlídku toho nejkvalitnějšího zlatého moku z pivovarů zejména ve středočeském kraji. Tentokrát na festival zavítá pivo i z Vratislavic a Písku! Můžete se začít těšit, pivo totiž znovu poteče proudem! 

Pivní festival Řevnice se koná na řevnickém náměstí a v přilehlých prostorách v sobotu 26. května od 11:00 do 19:00. Vstup je samozřejmě zdarma. Těšit se můžete na piva z pivovarů Vilém, Fabián, Všerad, Zichovec či Kytín, Zbraslavská koza, Strašák nebo Písecký hradební pivovar a mnoho dalších. 

Třetí ročník Pivního festivalu už doslova klepe na dveře. A kdo jiný by nám měl o tomto českém národním moku něco říci, než právě Jan Flemr?

Na co se můžeme při třetím ročníku festivalu těšit?
Jako tradičně představíme hned několik většinou malých pivovarů. Jednou z výjimek je pivo Konrád z Vratislavic. Jinak letos představíme celkově 64 piv z 23 pivovarů. To samo o sobě dokazuje, že je na co se těšit. Navíc každý z návštěvníků dostane u vchodu "Welcome drink" od tří různých domovarníků. To už je taková pěkná tradice a navíc ta piva chutnají skvěle.

Podle čeho pivovary vybíráte? 
V prvním ročníku se festival vyvíjel jako přehlídka regionálního piva, výhradně středočeských pivovarů a Prahy. Jedinou výjimkou bylo pivo z Jeseníka. Dnes jsme otevřeni všemu. Máme radost, že se pivovary hlásí samy. Dokazuje to, že svoji práci děláme dobře. 

Chybět nebude ani soutěž o nejlepší pivo festivalu, kterou loni vyhrála desítka z Kytína. O občerstvení se postarají partnerské restaurace U Rysů a Malá Morava, ale také vyhlášení řevničtí řezníci.

Jaká je filozofie festivalu? 
Jde nám o to nabídnout kvalitu, a ne kvantitu. Jsme nízkorozpočtový festival, tak nechceme úplné mraky piv z celé republiky. Vsadili jsme prostě na pohodovou, uvolněnou atmosféru. Někdy je to docela punk, ale děláme to, jak jsme zvyklí. 

Na jaké pivo se obzvlášť těšíte? 
Těch je hodně, ale kdybych měl zmínit jedno, tak je to pivo Strašák z Nového Strašecí. 

Proč jste si pro místo konání vybrali právě Řevnice?
To je jednoduché. My tady bydlíme, takže je to domácí půda. Navíc jsme moc líný jezdit po všech pivovarech, tak si je zveme domů. 

Klíčová slova: