Tragédie při koupání ve středních Čechách: Dvě úmrtí během víkendu

Již dva lidské životy si vyžádalo koupání ve středních Čechách během víkendu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Střední Čechy postihly o víkendu dvě tragédie. Letní radovánky si vyžádaly dvě oběti na Příbramsku, a to konkrétně na skokanské akci High Jump v Hříměždicích a nově také na příbramském Novém Rybníce, který prochází v posledních měsících výraznou rekonstrukcí - více ZDE

Policie vyšetřuje úmrtí na akci High Jump v zatopeném žulovém lomu v Hřiměždicích na Příbramsku. Dvaatřicetiletý muž tam v noci na dnešek skočil do vody a utonul, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.

Tragédie se stala v brzkých ranních hodinách

Událost se stala po 04:00. "Dostali jsme oznámení o utonutí muže po skoku do vody," uvedla mluvčí. Policie ještě ráno neznala totožnost mrtvého a musela ji zjišťovat. Okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Devatenáctý ročník soutěže ve skocích do vody v Hřiměždicích začal v pátek a účastní se ho česká i světová elita. Do vody může také veřejnost.

V sobotu utonul i muž v Příbrami

Také Příbram poznamenala tragédie. V místním Novém Rybníce se v sobotu odpoledne utopil osmatřicetiletý muž. Cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno.

Událost se stala kolem 16:00. "Přijali jsme oznámení o utonutí muže cizí státní příslušnosti. U zemřelého byla nařízena soudní pitva," uvedla policejní mluvčí Nováková.

Koněpruské jeskyně: V letních měsících ochladí i nadchnou. Co říká pověst o pasáčkovi? Více čtěte: ZDE.