Po potyčce na Kolínsku zemřel mladý cizinec, zasahovat musel i vrtulník s termovizí

 

Jeden člověk zemřel a další utrpěl zranění při potyčce, která se stala v noci na dnešek na Kolínsku. Podle policie se tam nepohodli čtyři cizinci a zaútočili na sebe nožem. Třiadvacetiletý mladík po bodném zranění zemřel a o rok mladší muž skončil v nemocnici. Zbylí dva utekli, policisté je ale vypátrali. Hrozí jim až 16 let vězení, řekla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Událost se stala po 21:00, místo policie neupřesnila. "Přijali jsme oznámení o úmrtí v jedné obci na Kolínsku. Po předchozí slovní rozepři tu došlo ke vzájemnému napadení mezi čtyřmi osobami," uvedla mluvčí. Jeden muž podle ní na místě zemřel, další skončil s bodnořeznými ranami v nemocnici. "Je mimo ohrožení života," řekla Schindlová.

Vrtulník s termovizí dopadl zmizelé cizince

Zbylí dva muži z místa utekli, zhruba po dvou hodinách je vypátral vrtulník s termovizí a zadržela pozemní hlídka. Podle mluvčí jsou to dva třiadvacetiletí cizinci. "Míru zavinění vyšetřujeme, věc si převzala krajská kriminálka, která to prozatím kvalifikovala jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti," dodala Schindlová.