Smůla, pane Pokorný. Policie odložila trestní oznámení manžela hejtmanky Jermanové

Zase by se mohla uspořádat nějaká vtipná tiskovka, ne?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Svých pět minut slávy má zřejmě definitivně za sebou. Manžel středočeské hetmanky Jakub Pokorný, který "proslul" využíváním služebního auta své ženy, s trestním oznámením na novináře za údajné stalkování neuspěl. Zkrátka proto, že šlo o nesmysl.

Benešovští policisté odložili trestní oznámení kvůli údajnému stalkingu, které podal manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Jakub Pokorný na novináře serveru Seznam.cz Vojtěcha Blažka. Kriminalisté dospěli k závěru, že v případu nebyl spáchán trestný čin.

Nic se nestalo

Žurnalista v létě natočil reportáž o tom, že Pokorný využíval manželčino služební auto ke svým cestám do práce. Pokorný ho obvinil ze stalkingu, tedy nebezpečného pronásledování. Blažek odmítl, že by jeho práce vybočila z běžných novinářských postupů.

Policisté dospěli k závěru, že v případu nebyl spáchán trestný čin. "V rámci šetření jsme prověřili všechny zjištěné poznatky a informace a 25. září jsme věc odložili," uvedla mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková. Pokorný už dříve vyzval redakci Seznamu s odkazem na ochranu osobních údajů a evropské nařízení o ochraně osobních údajů GDPR, ať reportáže o používání auta odstraní z webu. Redakce to odmítla.

Byla to slušná komedie

Hejtmanka v reakci na informace, že své druhé služební auto bez řidiče nechávala k soukromým cestám svému manželovi, v srpnu prohlásila, že vše bylo řešeno smlouvou, kde byly stanovené jejich povinnosti.

"Tyto jízdy musíme vykazovat a samozřejmě uhradit náklady, které za dobu užívání činily 29 826 korun na pohonných hmotách a 3 719 Kč úřadu," řekl tehdy Pokorný. "Požádal jsem ji (manželku), aby nás auta okamžitě zbavila," dodal.