Babiš Stbák, Vánoce bez sněhu a kometa na nebi

 

Týden v České republice by nebyl kompletní, kdyby se v hlavních zprávách neobjevil premiér Babiš. Nevyšla mu žaloba Slovenska... Tak třeba příště. Jaké další zprávy konkurovaly ´československému´ premiérovi? 

Přívoz mezi Trójou a Císařským ostrovem v pondělí neplul kvůli silnému větru. Náklady státu spojené s alkoholem 59 miliard ročně. Jde vesměs o zdravotní náklady, ztrátu produktivity, prdčasná úmrtí, kriminalita nebo dopravní nehody.

Rizikově v ČR pije až 900 tisíc lidí. Nejvíc Čechů loni zemřelo na nemoci oběhové soustavy. Film o Václavu Havlovi dostal finanční podporu 14,5 milionů kč. ČR za staré dluhy získala od Srbska 222 milionů kč. Evropský soud odmítl Babišovu žalobu kvůli StB na Slovensku. Výplaty důchodů budou na Vánoce dříve, v lednu možná o den později.

Ministerstvo obrany chystá nakoupit obrněné vozy za 50 miliard. Vláda pravděpodobně odmítne návrh na omezenou legalizaci konopí. O Vánocích má být v ČR nad nulou, ale o Silvestra se ochladí. Blízko Země proletí vánoční kometa. Bude viditelná i pouhým okem. Desítky školáků tvrdí, že neznájí les.

Automobilka Škoda auto prodloužila partnerství Zdravotnímu klaunovi. Na Příbramsku havaroval vrtulník záchranářů, nikdo se nezranil. Přijímy zdravotního pojištění budou 325 miliard Kč. Finýále StarDance sledovalo 1,7 milionu diváků.

 

Klíčová slova: