Petarda amputovala prsty na rukou, nejvyšší škodu způsobil na silvestra požár autobazaru

Ani tentokrát se oslavy neobešly bez zásahu záchranářů a hasičů
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Při silvestrovské noci vyjížděli středočeští hasiči i k požáru autobazaru v Klecanech u Prahy se škodou 1,4 milionu korun. Jeden člověk zemřel v Dolních Beřkovicích po srážce vlakem. Další výjezdy byly hlavně k menším požárům s nízkou nebo žádnou škodou, například hořící koše, popelnice a dohašování pyrotechniky.

Počet výjezdů byl podobný jako v minulých letech. Jeden člověk zemřel v pondělí večer v Dolních Beřkovicích na trati Dolní Beřkovice-Hněvice na Mělnicku po srážce vlakem. Větší zásah byl taktéž v pondělí večer v Klecanech u Prahy, kde v autobazaru hořelo pět aut. Škoda dosáhla 1,4 milionu korun. Příčinou byla zřejmě technická závada.

Potyčky několika cizinců

Od půlnoci do 6:00 vyjížděli hasiči ve středních Čechách k 25 událostem, z toho ve 20 případech to byly požáry. "Je to průměr, rozhodně to není dramatické navýšení," uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Středočeští záchranáři během večera ošetřili podle mluvčí Petry Effenbergerové například na Mělnicku osobu, které petarda amputovala několik prstů ruky.

Mladoboleslavští strážníci řešili během silvestrovských oslav mimo jiné potyčky cizinců. Ve 21:00 požádala hlídací agentura na Staroměstském náměstí o pomoc, u prodejního stánku se fyzicky napadali cizinci.

"Hlídka na místě zjistila občany polské a slovenské národnosti, které uklidnila a následně ze Staroměstského náměstí vykázala. Další podobné konflikty řešili strážníci na Staroměstském náměstí v průběhu oslav několikrát, a to vždy s polskými opilci," vysvětlil ředitel mladoboleslavské městské policie Tomáš Kypta. Podle středočeské policejní mluvčí Michaely Richterové byla noc z pohledu policie klidná.