Další obří výpadek Facebooku, Instagramu i WhatsAppu. Největší problémy byly v Česku

Problémy jsou po světě různě velké
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Minimálně stejně velké trable jako před měsícem, kdy sociálně sítě ohlásily největší výpadek v historii, měl dnes Instagram, Facebook, ale i WhatsApp či Messenger. Napovídá tomu stejný časový úsek, kdy začala z celého světa chodit první hlášení o problémech.

Před 13. hodinou středoevropského času začínalo být pomalu jasné, že sociální sítě čelí dalšímu výpadku. Nejvíce je tentokrát postižena Česká republika, ale například také Španělsko, Řecko či Malajsie. Menší problémy hlásí země Beneluxu, Velká Británie, Spojené arabské emiráty a další země.

Tentokrát vás Twitter nezachrání

Obavy uživatelů, kteří používají služby spadající pod Facebook, se definitivně naplnily po druhé hodině odpolední našeho času. Prakticky po celém světě se už nedalo připojit, výpadky potkaly dokonce i Twitter, který však patří pod jinou společnost. Hlavně v USA a Japonsku se tak nedalo připojit na žádnou z nejvyhledávanějších sociálních sítí.

Nejčastěji hlášeným problémem byl fakt, že se vůbec nezobrazovaly příspěvky, nebo se dokonce ani nešlo přihlásit. Týkalo se to i mobilních aplikací, v rámci WhatsAppu a Messengeru nešlo odeslat textovou zprávu, obrázky ani video. Často se také objevovala hláška o tom, že jsou služby nedostupné.

Co tento výpadek způsobilo, není jasné. Na rozdíl od březnového, kdy za průšvihem stál lidský faktor a špatná konfigurace systému. V každém případě teď už sociální sítě zase fungují.