Ústupky Číně, nezákonný Pelikán a výletník Zeman

 

Týden uplynul jako voda a přesto, že je apríl za námi, často si radši kontrolujeme kalendář, protože některým zprávám prostě nelze jen tak uvěřit. Pravděpodobně o něco výživnější bude příští týden, protože ho prezident České republiky Miloš Zeman stráví v Číně. 

Prezident Slovenska Andrej Kiska na poslední cestu vyrazí do České republiky. Kvůli nálezu granátu byla na hodinu uzavřena pražská náplavka. Z vody ho vytáhl pomocí magnetu hledač kovů. Minulý víkend se do uklízení Česka se zapojilo 65 tisíc lidí. Soud chyboval. Uložil totiž platební rozkaz muži, který byl hospitalizován v psychiatrické léčebně. Majitel psa dostal za usmrcení dítěte podmíněný trest.

Kresba židovského chlapce se z cesty vesmírem vrátila do Terezína. Ministr Ťok odstoupil z vlády. Byl nejdéle sloužícím ministrem dopravy. Textař Vostárek vysoudil 350 tisíc Kč od Strany Zelených za užití jeho sloganu. Bývalý textař kapely Katapult se ohradil nad použitím sloganu v kampani strany: “A co děti? Mají si kde hrát?”

Na Příbramsku byla okradena seniorka o několik tisíc, když na ni dvě ženy použily starý trik o odečtu vody a kontrole ze sociálního úřadu. Na Dobříšsku policisté při silniční kontrole odhalili drogového dealera. Slaný vytvoří devět dostupných bytů pro lidi v nouzi. Zástupce Tchaj-wanu se nechal slyšet, že to bylo vůbec poprvé, co byl nucen odejít z jednání na základě žádosti čínského velvyslance.

Stalo se tak před dvěma týdny na setkání ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové (ANO). Bývalý ministr spravedlnosti Robert Pelikán porušil při vydání do USA práva údajného hackera Nikulina. Čaputová se v Praze setkala se Schwarzenbergem a zašla na koncert Boba Dylana. Václav Klaus ml. po evropských volbách představí novou politickou stranu, kde bude zároveň předsedou.

Nevyloučil, že jedním z členů bude jeho otec a bývalý prezident Václav Klaus. Obchodní dům Kotva je znovu prohlášen za kulturní památku. Divocí koně v Podyjí mají první hříbě. Letiště odstraní Forum Havlum, nahradí ho jiným uměleckým dílem. Senátorem byl zvolen David Smoljak. A Miloš Zeman jede zase do rudě zbarvené a penězi a otroky oplývající Číny na týdenní cestu.