Co přinesl uplynulý týden: Karlův most v Hollywoodu, zlato Aztéků a česká ojetá auta

Není nad to se ohlédnout za uplynulým týdnem
 

Události aktuální, ale také rady, tipy či výlety do minulosti. To je týden na čtidoma. Okurková sezona se nás netýká. Vzpomínali jsme na krádež Mony Lisy či na popraviště v Ruzyni. To však není vše. Pojďme si vše poctivě projít... 

Překvapení v kauze odstraněného graffiti! Příběh muže, který se přiznal ke dvěma vraždám, natočí v Hollywoodu. Takoví bývalí ministři kultury si asi dlouho o žádnou kulturní roli neřeknou. Prostě nemají charisma a nejenom to. Jestli to nebude náhodou chyba v líčení

Mnohé z nás jistě nenechá klidným pomyšlení, že někde na dně jezera čeká obrovské nenalezené bohatství. O jakých místech je řeč? Výhružky novinářům, to je jejich denní chleba. Své o tom ví i Lenka Pastorčáková. Takový Pablo Picasso zase ví, jaké je to se bát, když vám hrozí život ve vězení. A to přitom ukradl Monu Lisu někdo úplně jiný. Proč tedy vyslýchali slavného malíře? 

Pro fajnšmekry tu máme naše tradiční železniční zajímavosti, ale nemohli jsme pominout ani velmi podivuhodnou zprávu o příznivém vztahu Čechů k ojetým automobilům. Někdo dostane kopačky a jde se opít, aby rychle zapomenul, a někdo vymyslí základ pro miliardové bohatství. Přesně tak vznikl Facebook. Tam klidně můžete vložit selfie z Nuselských schodů, ale nejdříve je určitě žádoucí si o nich něco zjistit. 

Pro klid duše můžete cestovat po stopách četníka ze Saint-Tropez, město, které vás zaručeně okouzlí na celý život. Nebuďte pohodlní a líní. Nikdy nevíte, kdy se vám život otočí vzhůru nohama. Ideální, když po vás něco zůstane a nemusí to být ani dokončené.