Tvůrčí soutěž pro děti o řece Sázavě

Dobrovolníci letos sesbírali téměř 37 tun odpadků
 

Dětské skupiny se mohou zúčastnit soutěže Čistá řeka Sázava se svými díly s námětem ochrany přírody. Pro mladé kreativce jsou připraveny pěkné ceny.

 

Dílo na téma Sázava

Úkolem bude vytvořit text, obraz, zvukový nebo filmový záznam na téma řeka Sázava. Může se jednat o vzdělávací hru či knížku pro děti, studijní pomůcku pro pedagogy. Dobrým námětem je například návod na využití vodních zdrojů nebo třídění odpadů.

"Chceme v dětem probudit kreativitu – pokud se jim podaří vytvořit zajímavý materiál, mohl by se použít při výuce a osvětě ve školách, školkách, mateřských centrech, domech dětí, přírodovědných kroužcích, úřadech, ale i v rodinách,“ řekla Bohunka Zemanová z Posázaví o.p.s.

Podrobnosti o soutěži podá manažerka projektu Čistá řeka Sázava Denisa Cibulková, tel.: 608 702 061, e-mail: cibulkova@posazavi.comTermíny a podmínky

Soutěž je pro mateřské a základní školy, mateřská centra, domy dětí a mládeže a další skupiny dětí ve věku do 18 let. Soutěžní tým by měl mít do 25 členů (maximálně 1 třída) a musí mít alespoň jednoho plnoletého vyučujícího nebo rodiče.  Soutěžní týmy se musí zaregistrovat do 15. 10. 2015, termín odevzdání prací je do 29. 2. 2016.

Za odměnu zážitek

Vítěz si bude moci vybrat workshop, výlet či jiný zážitek v hodnotě 6 000 korun. Drobnými cenami budou odměněny všechny soutěžní týmy.

Tradiční úklid Sázavy

Soutěž navazuje na akci Čistá řeka Sázava, kdy dobrovolníci uklízejí břehy jedné z nejromantičtějších českých řek. Letos se uskutečnil už desátý ročník. O projektu jsme informovali v článku Nový web pro čistou Sázavu.

Stáhněte siVelikost
PDF icon soutez_pro_skoly_crs.pdf98.13 KB