Užijte si sobotní noc na Konopišti

 

Ve svitu loučí proběhnou večerní prohlídky zámku i Růžové zahrady, strašidelné sklepení pro děti, netradiční prohlídky s komtesou Janesou a divadelní představení, na nádvoří bude bohaté občerstvení.

Konopišťský zámek se připojuje k celorepublikové akci již poněkolikáté. Letos si připravil pět prohlídkových okruhů.

Salony, sklepy i zahrada

Jedním z nich je romantická prohlídka růžového salonku, do něhož jezdila Žofie Chotková za svobodna a setkávala se zde s  Františkem Ferdinandem d'Este. Další vede do jejich soukromého bytu, kde bude mimo jiných provázet i  ředitel odboru protokolu kanceláře prezidenta Jindřich Forejt. Komtesa Janesa všechny provede sklepením, kde na ně čekají různá překvapení. Další sklepy na provozním nádvoří jsou připraveny pro děti. Například ve strašidelném sklepení potkáte různé pohádkové bytosti. Prohlídka Růžové zahrady a parku nabídne prosvětlený skleník s vůněmi exotických rostlin, růže, i nasvícený pavilonek a otevřenou kavárnu.

Otevřena bude i výstava s názvem „Spojení v životě a ve smrti“, kterou připravil zámek při loňském výročí sta let od atentátu v Sarajevu. Při něm došlo k usmrcení obou šlechticů, Ferdinanda d'Este i Žofie Chotkové.

Zdarma bude otevřena střelnice na nádvoří. Jde o atrakci z roku 1900 s pohyblivými terči a ozvučením při zásahu. Unikátní panská střelnice byla zřízena v místě bývalé konírny.

O návštěvu Konopiště je velký zájem a již nyní je více než polovina vstupenek rezervovaných.

 

 

 

Prohlídkové okruhy: 

Klasická večerní prohlídka...250,-Kč

III. okruh - soukromý byt arcivévodovy rodiny...240,-Kč

Podzemníci komtesy Janesy aneb do hlubin Konopiště...150,-Kč

Růžová zahrada a skleníky - komentovaná prohlídka...150,-Kč

Strašidelné sklepení...100,-Kč

 

Klíčová slova: