Zpravodaj Posázaví vyhrál celostátní soutěž

Diplom
 

Zpravodaj Místní akční skupiny Posázaví již podruhé zvítězil v celostátní soutěži Katedry politologie a evropských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

„Je to obrovské uznání naší práce a zároveň velká výzva. Poprvé jsme se do soutěže přihlásili loni a hned vyhráli. Do dalšího ročníku jsme přihlásili zpravodaj v nové grafické podobě a opět se líbil. Už přemýšlíme o tom, jak ho zase vylepšit,“ řekla zástupkyně ředitele společnosti Posázaví o.p.s. Bohunka Zemanová.

Výsledky byly vyhlášeny 4. července na Velehradě v rámci Dnů lidí dobré vůle. Soutěže se zúčastnilo na 300 periodik.

Zpravodaj MAS Posázaví vychází třikrát ročně v nákladu 4 000 kusů a v regionu se distribuuje zdarma. Přináší informace o dění v Posázaví – mezi jeho pravidelné rubriky patří pohled do obce, rozhovor s osobností, představení regionálních výrobců nebo zprávy z mikroregionů či od partnerů.

Ceny vítězům předával kardinál Dominik Duka, patron soutěže poslanec Miroslav Kalousek a Pavel Šaradín z Univerzity Palackého. Soutěž vyhlašuje katedra politologie Univerzity Palackého ve spolupráci se společnostmi Civipolis o.p.s., Unives.eu a Angelus Aureus o.p.s. Je určena pro obce a města České republiky, popřípadě další vydavatele obecních a městských zpravodajů, včetně zpravodajů místních částí, městských částí a městských obvodů, místních akčních skupin či mikroregionů.

V porotě zasedají zástupci vyhlašovatelů a profesionální novináři. Hodnotí přihlášená periodika po stránce obsahové pestrosti, grafické přehlednosti a celkovým dojmem.

Obecně prospěšná společnost Posázaví (Posázaví o.p.s.) vznikla v březnu roku 2004. Spolupracuje se svazky obcí, orgány samosprávy, podnikatelskými subjekty a neziskovými organizacemi. Usiluje o rozvoj a propagaci Posázaví jako místa s vysokým turistickým potenciálem a zároveň místa pro kvalitní život obyvatel regionu.