Cesta za rekordem

Studentky Střední školy oděvního a grafického designu
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Myslíte si, že nemůžete v ničem vyniknout? Že dosáhnout v čemkoli na rekord není ve vašich silách? Omyl. Stačí si nějakou činnost vymyslet. A rekord máte hned, protože jste prostě první. Tak jako to udělali v Lysé nad Labem.

Nový rekord a příspěvek pro seniory

Česká kniha rekordů a kuriozit zapsala 9. září novou hodnotu: 275 kreslířů malovalo v jeden čas zámek v Lysé nad Labem. Zajímavou akci zorganizovala Střední škola oděvního a grafického designu a malovat mohl, kdo chtěl. A tak byli nad skicákem vidět jak děti, tak i dospělí. A pochopitelně i senioři, protože právě oni pak dostali výtěžek z výstavy obrazů.

„Podařilo se uskutečnit dobrou věc, díky které alespoň trochu pomůžeme našim seniorům prožívat důstojné stáří. Teď jsme mladí, ale to je v čase pojem relativní. Kreslili jsme pro rekord, ale i pro příjemné setkání a vznik nové hezké tradice“ říká organizátorka akce, učitelka pořádající školy Ing. Eva Nováková.

„Bylo to tu moc fajn,“ říká Petra, žákyně 7. třídy místní základky a jedna z účastnic. „Přišly jsme se s holkama jen podívat o polední přestávce, ale nakonec jsme taky něco namalovaly. To množství lidí a atmosféra nás strhly. Bylo nás tady fakt hodně a některé obrázky jsou super. Příště chci přijít zase.“

Letošní rok zahájil tradici, příští ročník škola uspořádá za dva roky, tedy v roce 2017. Sledujte www.ogdlysa.cz.

Klíčová slova: