Hejtman u kardinála domlouval spolupráci

Zobrazit fotogalerii (3)
 

Středočeský hejtman Miloš Petera dnes navštívil kardinála Dominika Duku. Mluvili o spolupráci v sociální oblasti a kultuře, obnově památkových objektů. Kardinál přijal pozvání do Kutné Hory a provedl hejtmana Arcibiskupským palácem.

O možnostech spolupráce hovořil středočeský hejtman Miloš Petera a pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka dnes v Arcibiskupském paláci Praze na Hradčanech. „S nejvyšším představitelem římskokatolické církve v Česku Jeho Eminencí kardinálem Dukou jsem jednal o možnostech spolupráce našeho kraje v oblastech sociální péče, kultury a regionálního rozvoje." řekl po setkání s arcibiskupem Dukou hejtman Miloš Petera.

Středočeský hejtman Petera navrhl, aby se kraj a církev podíleli na výstavbě a opravách domovů seniorů, hospiců, sociálního bydlení, provozu azylových domů, při pomoc v nepříznivé sociální situaci či zapojení dobrovolníků v sociální oblasti.

"V oblasti kultury má náš kraj zájem na společném pořádání výstav či vzájemných zápůjčkách uměleckých děl. Chceme také dořešit vlastnictví inventáře v kapli svaté Anny v Panenských Břežanech, kterou kraj nyní rekonstruuje. S arcibiskupem jsem také hovořil o budoucnosti kostela ve Lstiboři na Kolínsku. Má jej v pronájmu místní občanské sdružení, kterému ale chybí část peněz na dokončení opravy,“ informoval hejtman Miloš Petera.

Dominik Duka přijal pozvání do Jezuitské koleje v Kutné Hoře, kterou rekonstruoval  Středočeský kraj. „Na prohlídku opravené koleje se velmi těším a rád se tam opět podívám. Tento objekt jsem navštívil ještě v době, kdy byl v dezolátním stavu,“ odpověděl kardinál.

Dominik Duka provedl středočeského hejtmana Arcibiskupským palácem, ukázal mu reprezentační prostory objektu a seznámil jej krátce i s jeho historií.

 

Klíčová slova: