Otrávení komunisté v karanténě. Prvomájové setkání bylo přemístěno na internet

Letošní prvomájový komunistický průvod byl fiaskem
 

Zvláštní doba si žádá zvláštní řešení. Tradiční prvomájové setkání Komunistické strany Čech a Moravy se z důvodu bezpečnostních opatření nemohl uskutečnit. Politici se tak přizpůsobili době a pokusili se svolat svoje příznivce na internetu. Jak se jim to podařilo?

/POLITICKÁ SATIRA/ Telefonní ústředny byly ten den bombardovány od brzkých ranních hodin. Starší občané s jasně vyhraněnou politickou příslušností se na 1. května ne zcela zorientovali v netradičním nápadu KSČM.

Místo setkání na Výstavišti, jak je každoročně zvykem, se kvůli koronavirové krizi měli všichni sejít na internetu, a to konkrétně na facebookové stránce: Lenin je věčný a Stalinovi odpouštíme. Proč tedy komunističtí příznivci zaměstnávali od brzkého rána telefonní infolinky?

Netradiční setkání

„Mohu potvrdit, že 1. května jsme zaznamenali rekordní počet telefonátů. Většinou šlo o starší občany, kteří se vyptávali na velmi zvláštní otázky. Většina z nich nemohla najít adresu, a to konkrétně ulici Internet, Google a Facebook,” vysvětluje mluvčí jedné z mála infolinek, které jsou v době online připojení ještě v provozu.

Z těchto slov tedy vyplývá, že komunističtí příznivci vůbec netuší, co je to internet, nebo minimálně netuší, jak se tato platforma jmenuje. Když tedy KSČM letos vyhlásila prvomájové setkání na internetu, mnoho komunistů mělo pocit, že se jedná o ulici v Praze. Podrobné instrukce byly evidentně také velmi zavádějící.

V Haló novinách bylo jasně napsáno: „Soudružky, soudruzi, milovaného Julia Fučíka budeme muset letos na 1. května nechat o samotě. V zájmu bezpečnosti zdraví a ochrany socialistických myšlenek se letos tradiční setkání přesouvá na internet. Najdete nás na Facebooku a Googlu, kde naleznete konkrétní adresu alternativního setkání. Ať nadále žhne naše rudé srdce. Vaše KSČ(M).

Kdo je Google?

Na zmíněné facebookové stránky se tak kromě politiků dostali pouze mladí komunisté. Ostatní bloudili po Praze a ptali se, kde najdou Google nebo Facebook. Podivný pražský úkaz měl i velmi smutné důsledky. Hned několik starších občanů bylo hospitalizovaných v psychiatrické léčebně v Bohnicích.

Než se vše vysvětlilo, nebylo se ani čemu divit. Jeden starší občan bydlící na Jižním Městě se na Václavském náměstí ptal, kudy se dostane do Sillicon Valley, kde podle jeho informací mají komunisté tradiční prvomájové setkání.

PR tým KSČM tak podcenil zásadní vlastnosti svého voliče, a tím je neschopnost se přizpůsobit moderním technologiím. Když už počty zbloudilých důchodců překonaly i čísla nakažených koronavirem, byla mobilizovaná i policie a ústřední štáb komunistické strany.

Na TV Barrandov, v České rozhlase a České televizi vystoupil rudý a zpocený předseda Vojtěch Filip, aby všechny svolal do svých domovů, že žádná adresa Internet, Google ani Facebook neexistuje.

Státní i městská policie nakonec odchytla posledního toulajícího se komunistu až v půl jedenácté v noci. Podle policejního mluvčí byl hladový a zmatený. Letošní 1. květen si tak KSČM za rámeček nedá.

KAM DÁL: Zákazy v otevřených obchodech. Vláda povolila koukání, ale koupit si nic nesmíte

 

Klíčová slova: