Sezona bruslení v Praze brzy začne. Kde letos najdete oblíbená kluziště?

Bruslení vás čeká také tradičně Na Františku
 

Možná si myslíte, že poněkud předbíháme. Začátek listopadu sice ukázal, že zima umí být opravdu nepříjemná, ale jít rovnou bruslit? Ano, některá pražská kluziště se otevírají už v listopadu a pochopitelně v prosinci. Jaká místa se budou prát o vaši pozornost? 

V Praze se v listopadu a prosinci otevírají ledové plochy pro veřejné bruslení. Zájemci mohou vyrazit na zimní stadiony, které nabízejí většinou možnost víkendového bruslení. Venkovní kluziště s bezplatným vstupným připravuje pražský magistrát od 29. listopadu na Letné, ledovou plochu i letos zajistí Praha 1, Praha 8 nebo Praha 6.

Na Letenské pláni naproti fotbalovému stadionu Sparty by měla mezi 29. listopadem a 1. březnem fungovat dvě kluziště - velké o rozměrech 40 krát 20 metrů a menší dětské o velikosti 22 krát 10 metrů, uvedl za pražský magistrát Tadeáš Provazník. "Provoz je plánován denně od 9:00 do 21:00. Po setmění bude ledová plocha i zázemí kluziště osvětleno.

Chladicí jednotka udrží led i při venkovní teplotě +15 stupňů. Součástí zázemí kluziště bude vyhřívaný stan, občerstvení, půjčovna bruslí a WC," doplnil. Město za kluziště včetně montáže, provozu, údržby, doprovodných služeb, demontáže a úklidu zaplatí zhruba 4,5 milionu bez DPH.

Pro školy

Radnice Prahy 8 otevře 25. listopadu ledovou plochu u základní školy Glowackého, od 6. prosince začne fungovat kluziště na koupališti Ládví. Na obou místech bude k dispozici půjčovna bruslí. Plochy budou otevřené každý den, dopoledne budou sloužit školám, odpoledne veřejnosti, mezi 20:00 a 22:00 jsou k dispozici k pronájmu. Městská část za ně bez započtení energií zaplatí 1,8 milionu korun, řekl mluvčí radnice Martin Šalek.

Kluziště zřídí na Vítězném náměstí od poloviny prosince do konce února Praha 6. "K dispozici bude opět šatna, půjčovna bruslí, škola bruslení a občerstvení," uvedl mluvčí městské části Ondřej Šrámek. Radnice za kluziště zaplatí 1,5 milionu korun, necelá polovina je na energie, dodal.

Na Ovocném trhu začne ledová plocha fungovat 5. prosince a otevřená bude do konce ledna. "Městská část ji letos v rámci dotačního řízení podpořila 280 000 korunami," řekla mluvčí Prahy 1 Kateřina Písačková.

Víkendové veřejné bruslení funguje od listopadu na zimním stadionu Nikolajka v Praze 5, na zimním stadionu Bronzovka v Praze 13 chtějí sezonu zahájit 16. listopadu. Hřiště Na Františku by mohlo kluziště zprovoznit dle počasí 18. nebo 25. listopadu.

Klíčová slova: