Hradišťan s Jiřím Pavlicou zahraje v Zámeckém areálu Ctěnice

Hradišťan vystoupí v Praze
 

Kapela Hradišťan, jež vznikla v Uherském Hradišti, v čele s Jiřím Pavlicou bude mít v neděli 30. srpna od 17 hodin koncert v Jízdárně zámeckého areálu Ctěnice.

Koncert Hradišťanu

Houslista Jiří Pavlica stojí v čele hudebního souboru Hradišťan od roku 1978 a původně folklorní kapela se vlivem jeho uměleckého vedení proměnila v alternativní hudební uskupení, které obsáhne oblouk od lidové tradice až po oblast soudobé hudby.

Charakteristikou Hradišťanu je vysoká umělecká a interpretační úroveň, široký žánrový záběr, avšak žánrové stylovosti je vždy nadřazeno sdělení zakomponované a předávané v muzice. Hudba Hradišťanu, spojující se samozřejmou bravurou různé hudební žánry a proudy, je právem považována za originální fenomén české kulturní scény.

  • Vstupné na koncert Hradišťanu stojí 300 korun.
  • Lístek se dá koupit v předprodeji pres internet a na pokladně zámku, kde budou prodávány i zbylé vstupenky v den koncertu, a to od 10 hodin.

 

Výstavy a dožínky

Ve stejný den, tedy 30. srpna od 10 hodin do 17 hodin, tu budou probíhat Ctěnické dožínky. Zámecký areál Ctěnice totiž patří pod správu Muzea hlavního města Prahy.

 

Ve Ctěnicích jsou tyto stálé expozice:

  • Řemesla v pořádku. Historie profesního sdružování řemeslníků od středověku po současnost
  • Zámek Ctěnice. Dějiny a stavební vývoj a obnova
  • Dějiny obce Vinoř. Od pravěku do 20. Století

 

Konají se zde dvě výstavy:

  • Kámen v pravěku (do 4. října 2015)
  • menší doplňující výstava Kámen svému městu, Hornictví a lámání kamene na území Prahy (do 4. října 2015)

 

Zámecký areál Ctěnice se nachází v pražské čtvrti Vinoř 5 kilometrů jihovýchodně od Brandýsa nad Labem a západně od Letňan a Čakovic. Areál má středověký původ a jádro, ale byl postupně podle požadavků doby upravován do renesanční a později i do barokní podoby. Renesanční přestavba udělala z původní tvrze reprezentační zámek. Zámecký park s výměrou 2,3 ha i ostatní objekty v areálu jsou památkově chráněny. 

Hradišťan & Jiří Pavlica

30.08.2015 - 17:0019:00

Vinoř - Více zde: Hradišťan s Jiřím Pavlicou zahraje v Zámeckém areálu Ctěnice cena vstupenky: 300 Kč (předprodej i na místě) Koncert se uskuteční v Jízdárně zámeckého areálu Ctěnice v Praze - VinořiVíce o akci

Klíčová slova: