Už brzy: Prodloužení vlakových tras a více nočních spojů do středočeských měst

Trasy teď povedou do více měst
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ještě na konci letošního roku se dočkají cestující více nočních spojů vlaků. To ocení především mladší generace, která jezdí v noci za zábavou do větších měst, nebo lidé, kteří se vracejí z nočních směn v zaměstnání. Posílit spojení se středočeskými městy by Praha měla v prosinci. Vlaky by měly vyplnit mezeru hlavně mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ráno. Trasy některých linek se dokonce i prodlouží. O které trasy půjde?

Velké usnadnění znamená zavedení nových vlakových spojů pro obyvatele Středočeského kraje. „Noční vlaky jezdí už teď, poslední však vyjíždí po půlnoci. Od prosince přibudou nové spoje směrem do Prahy i z ní do středočeských měst,“ uvedl mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal. „Uvidíme, jestli budou cestující víkendové noční vlakové spoje využívat. Pokud ano, můžeme uvažovat o jejich rozšíření,“ dodal.

Noční vlaky ze všech měst do Prahy přijedou ve 2:20, o pár minut později ve 2:30 se zase rozjedou do středočeských měst.

Noční autobusy fungují už teď

Lidé mohou využívat už teď nočních autobusů. Jejich trasy míří ale jen do nejbližších měst za Prahou. Vlaky by měly pokrýt i například Kladno, Benešov, Beroun, jezdit by měly i do Lysé nad Labem a dalších větších měst.

„O víkendech lidé jezdí do hlavního města za zábavou a potřebují se dostat domů,“ konstatoval mluvčí společnosti ROPID. Jízdenky nočních spojů budou za stejnou cenu jako ty denní.

Více spojů i ve špičce

I v pracovních dnech by si měli cestující ulevit. Ve špičce na ně budou také čekat nové vlaky. A to konkrétně z Prahy na Kladno, z Prahy přes Nučice do Berouna, Všetaty - Praha a z Radotína do Řevnic.

Trasy nočních vlaků

S1: Praha - Český Brod - Poříčany - Pečky - Kolín
S2: Praha - Čelákovice - Lysá nad Labem - Nymburk - Kolín
S3: Praha - Neratovice - Všetaty - Mladá Boleslav / Mělník
S4: Praha - Kralupy nad Vltavou - Vraňany - Hněvice (- Roudnice nad Labem)
S5: Praha - Hostivice - Kladno
S7: Český Brod - Praha - Beroun
S9: Lysá nad Labem - Praha - Benešov u Prahy

Klíčová slova:
noc