Výluky na železnici pokračují: Někde vlaky nahradily autobusy

Cestování po železnici komplikují výluky. Další se přidají o víkendu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

České dráhy v tomto roce naplánovaly řadu údržeb ve stanicích, ale i přímo na kolejích. S tím souvisí celá řada výluk na pravidelných vlakových spojích, kterými jezdí lidé za prací v regionu a do hlavního města. Se změnami by měli cestující počítat i o nadcházejícím víkendu.
 

Výluky omezí provoz v berounském regionu. V sobotu a v neděli vždy od 8:10 do 16:00 hodin bude výluka v úseku Praha-Radotín–Dobřichovice. Další výluky pokračují na železniční trati Praha hl.n. – Nymburk.

Očekávejte zpoždění deset minut

"Osobní vlaky jedou v úseku Praha - Radotín – Beroun v prodlouženém intervalu 60 minut. Rychlík R 1247 je 2. a 3. prosince odkloněn přes Rudnou u Prahy a bude mít v příjezdu zpoždění zhruba deset minut," uvedl mluvčí Českých drah Petr Pošta.

Mobilní aplikace Můj vlak  je určena pro chytré mobilní telefony nebo tablety, je vytvořena ve verzích Android a iOS a je dostupná ke stažení zdarma. Hlavním cílem aplikace je komplexní informační servis pro cestu vlakem. Snadno si vyhledáte spojení, zakoupíte jízdenku a pak můžete průběžně sledovat informace o jízdě vašeho vlaku. Aplikace vás sama upozorní na výluky, mimořádnosti a opatření s nimi související. Dozvíte se také nástupiště a kolej, odkud odjíždí váš vlak.

Další dopravní omezení čekají na cestující na trati Zdice-Beroun. Potrvají až do 9. prosince vždy od 10:40 do 22:00 hodin kvůli stavebním pracím Správy železniční dopravní cesty. "Některé vlaky v tomto úseku nahradí autobusy. Týká se to osobních vlaků 7905, 7906, 7907, 7908, 7909, 7910 a 7914. O víkendech jsou autobusy nahrazeny na trati Zdice - Beroun spoje 7911, 7912 a 7913 a v pracovní dny v tomto úseku nepojedou. O sobotách je autobusy nahrazen také osobní vlak 7946 a v pracovních dnech ze Zdic do Berouna nejede.

Osobní vlak 7948 jede v úseku z Berouna do Zdic dříve. Pro přípoj do Zdic můžou cestující z Berouna využít vlak Rx 770, který staví ve stanici Zdice. Ve stanici Beroun je zachována přestupní vazba mezi náhradními autobusy a vlaky.

Omezení je i na trati mezi Prahou a Nymburkem

Kvůli údržbě a opravě kolejí pokračuje výluka také na trati Praha - Lysá nad Labem - Kolín (a zpět) v úseku mezi Prahou a Nymburkem. Omezení potrvá do 9. prosince do půlnoci. Údržba kolejí čeká na cestující v úseku z Nelahozevse do Vraňan. Tam se budou vlaky zpožďovat také zhruba o pět minut v pátek 1. prosince a v pondělí 4. prosince od 8 do 14 hodin.

Sledujte změny na portálu Českých drah

Změny v jízdních řádech a výluky je dobré sledovat na portálu Českých drah na adrese www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu. České dráhy také zveřejnily nový Jízdní řád řád 2018. Ten prý přináší ve vnitrostátní dálkové dopravě změnu kvality cestování především v západní části České republiky.