Čerstvé pivo až do domu. Netahejte se s basami, přivezou vám je!

Paní Kratochvílová si týdně nechává vozit čerstvou dvanáctku Premium
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Každou středu vyráží pivovarské auto z Benešova k pražským zákazníkům. Jak probíhá rozvoz čerstvého piva na desítky adres a jak pivo Ferdinand pražákům chutná? Zjistíte v reportáži.

Benešovský Ferdinand rozváží každou středu čerstvé pivo po celé Praze. Objednávky končí vždy v úterý v 17 hodin. Za půllitrovou lahev zákazník zaplatí podle druhu piva od 10 do 16 korun. Za dopravu se neplatí. Další informace v článku Čerstvé pivo Ferdinand až do domu

V noci v tanku, ráno v autě

Rozvoz začíná asi ve čtvrt na osm ráno. V areálu Pivovaru Ferdinand nakládá Petr Kaucký čerstvé nefiltrované pivo, které ještě v noci bylo obsahem ležáckých tanků. Paní Šulcová má na starosti objednávky a předává 41 pražských adres k dnešnímu rozvozu. Ještě naloží několik bas nealkoholického piva a již vyráží pivovarský pickup na Prahu.

Po překonání dopravní zácpy se ve čtvrt na deset dostává posádka do meziskladu na Praze 6. Tady nakládá basy s namíchaným lahvovým pivem různých druhů. Každý zákazník si může objednat basu až se sedmi druhy piva. 

 

Pro objednávku piva klikněte zde! Je li vám víc, než 18. 

Pivní trasy

Je třeba prostudovat plán rozvozů a logistiku pro dnešní trasu. Zákazník si může určit čas, kdy mu pivovar objednávku doveze. První předání je v 10 hodin, poslední závoz pak druhé straně Prahy, ve Kbelích, v sedm večer.

První zákazník je paní Božena z Ladronky, která odebírá pravidelně již 3 roky dvě basy světlé desítky. "Tato zásobička mi vydrží 14 dnů a se službou jsem hodně spokojená. Kdyby všechno fungovalo jako Ferda domů, žilo by se v Praze jako v ráji," říká paní Božena. Petr Kaucký jí basy donáší až do kuchyně, prázdné basy bere zpátky.

Jak se k vám pivo dostane?

Další cesta vede do Sedlce, kde žije další stálý zákazník pan Karel. V Benešově má kamaráda a dnes odebral dvanáct pet lahví nefiltrovaného piva Sedm kulí. V Přední Kopanině si jednou za dva týdny objednává pan Vladislav namixovanou basu. Pan Tomáš si zase nechává vozit každý týden celou basu na Smíchov kousek od Klamovky. Následují Radlice a Barrandov. Tam se předává dárkové balení po sedmi lahvích, sklenice na pivo a plastová podložka Ferdinand pod SPZ. 

V poledne má premiéru pan Milan z Braníka. Ten si poprvé objednal nefiltrované pivo. Již ve 12.19 telefonuje, že mu pivo moc chutná a děkuje za službu. Následuje centrum města. Do 13 hodin se stihne rozvést další devět adres na Praze 1 a 2. Na Vinohradech se zásobují hlavně kanceláře. Po druhé hodině přichází na řadu kardiologická ordinace u Slávie na Praze 10. Odpoledne se jede Praha 4 a 8. Před pátou hodinou již zbývá posledních devět adres. Libeň, Běchovice a konečně v sedm večer Kbely.