Babiš volá své věrné do zbraně. Na Čapím hnízdě už byli i Jágr s Kopřivovou

Babiš nemá problém "zašaškovat", lidé ho za to milují
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Legendární hokejista, idol mnoha malých sportovců. Pro mnohé však také člověk, který to nemyslí s rodnou hroudou dvakrát dobře. To je Jaromír Jágr, který se včera objevil na Čapím hnízdě. Andrej Babiš tak zřejmě tahá z klobouku další ze svých předvolebních trumfů. 

Není žádným tajemstvím, že slavný hokejový útočník je Babišovým fanouškem. Fotil se s ním už v rámci prvních politických krůčků hnutí ANO, věnoval mu svůj dres, zahrál si v jeho "kuřecí" reklamě. A zkušený mazák dobře ví, jak z oblíbené tváře vytřískat další politické body. Tím spíš teď, když mu kvůli policejní žádosti o vydání k trestnímu stíhání teče do bot. 

Je samozřejmě každého věc, jaké politické barvy si zvolí i jaké choutky ho k tomu vedou. Těžko sahat Jágrovi do svědomí, protože je možné, že i on sedl na marketingový lep, tak jako mnoho jeho spoluobčanů. V každém případě je zřejmé, že pro někoho může být jeho osobnost pomyslným jazýčkem na vahách, až se bude rozhodovat, komu svůj hlas hodit.

Další dílek do předvolební skládačky?

"Božský Jarda Jágr byl na Čapím hnízdě. Jako sportovec mě ovlivnil v mnohém, jako člověk už tolik ne," napsal si na svůj twitterový účet přední český cyklista Leopold König. Dal tak jasně najevo, co si o ukazování se po boku exministra financí myslí. 

König se na Čapím hnízdě sice neobjevil, areál byl však opět v obležení lidí, některých dokonce na pokraji "šílenství". Tak moc se chtěli svého miláčka dotknout, dychtili po jeho zájmu. Kéž by v tomto případě prahli po pozornosti Jaromíra Jágra nebo jeho partnerky Veroniky Kopřivové, která ho doprovázela. Jak už se ale zde stalo tradicí, objektem zájmu byl především Andrej Babiš, toho času převtělený do jakéhosi poloboha. Alespoň pro jeho příznivce to platilo.

Uvidíme, jak moc se jeden z nejlepších hokejistů všech dob zapojí do předvolební kampaně hnutí ANO. Jeho návštěva na Čapím hnízdě může být samozřejmě jen náhoda. Tomu však ale nejspíš nevěří vůbec nikdo. A už vůbec ne ten, který byť jen letmo přičichl k umění manipulace mnoha Babišových marketingových týmů.