Další ubohý úlet: Miloš Zeman vyhrožoval zabitím poté, co zostudil republiku

Čínu má pan Zeman rád. A koho ještě? Podívejte se
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Hodně smutno musí být všem těm, kteří volili Miloše Zemana. Nutno však říct, že nemohou za to, že se nechali ošálit, hra na hodného strýčka z lidu mu fungovala bezvadně. Dnes už mu to ale "nežere" snad vůbec nikdo. Hlava českého státu se opět projevila jako bytost, která nemá na nejvyšším postu co dělat. A dokonce vyhrožovala kameramanovi České televize smrtí. 

Ono je možná vtipné, když si dva kámoši na plácku řeknou něco ve stylu "jestli mi dáš gól, tak tě zabiju". Haha, můžeme se tomu asi zasmát. Když ale prezident jakékoli země po odchodu z oficiální akce na oficiální půdě pronese na adresu kameramana výhrůžku smrtí, do smíchů nemůže být vůbec nikomu.

Ničema a alkoholik

Přesně to se stalo po vystoupení Miloše Zemana v Radě Evropy ve Štrasburku. Mimochodem po projevu, který opět prokázal, že tento státník se chová jako slon v porcelánu a jakmile otevře ústa, znamená to více škody než užitku. Jasně totiž znovu ukázal své směrování k Rusku, když navrhnul Ukrajině, aby se s Moskvou dohodla na kompenzaci za obsazený Krym. 

Není se čemu divit, že se okamžitě vzedmula obrovská vlna odporu. Šéfka ukrajinské diplomacie Iryna Heraščenková prohlásila, že promluvil opak Václava Havla a česká delegace se musí cítit hodně trapně, když vidí Zemanu bezzásadovost a nemorálnost. Někteří ukrajinští poslanci pak navrhli, aby český prezident Putinovi prodal Karlovy Varu a Prahu, ale nechal Krym na pokoji. Jiní ho označili za darebáka, ničemu a alkoholika.

Pít prý nepřestane

Těžko říct, v jakém stavu Zeman projev pronášel. Pití alkoholu, jak mu doporučili lékaři, dle vlastních slov prý neomezil. Otázkou tedy je, jestli i to nehrálo nějakou roli nejen v projevu samotném, ale i v následném incidentu. "Vyžeňte toho kameramana, nebo ho zabiju," hartusil prezident směrem ke své ochrance na adresu kameramana České televize, který ho natáčel. 

Nebylo to však zdaleka poprvé, co se Zeman do novinářů nevybíravě pustil. Není to tak dávno, co o nich mluvil jako o žumpě, s Putinem dokonce laškoval na téma, že novinářů je příliš a bylo by třeba je postřílet. Je s podivem, že otevřené vyhrožování smrtí, dokonce natočené na kameru, může někomu projít. Zeman by se měl modlit, aby se kameraman ČT těšil dobrému zdraví.

V každém případě český občan má zase jednou důvod se za svého prezidenta pořádně stydět. Důstojnost, nadhled, alespoň špetka elegance a vystupování státníka. To vše Zeman postrádá, vulgaritami a klaunovstvím to opravdu nenahradí.