Prezident Zeman: Letos jsem v nemocnici nebyl

Prezident je často terčem spekulací, jak je to s jeho zdravím
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Prezident Miloš Zeman odmítl, že by letos byl kvůli zdraví v nemocnici. Lékaři za ním podle něj nebyli ani na zámku v Lánech po volbách, když čerpal dovolenou. Takže to vypadá, že hlava státu je zdravá jako řípa. Snad...

Zeman v posledních měsících vypadá v některé dny velmi unaveně, v dalších působí svěžeji. Hrad odmítá, že by byl nemocen. Přiznává jen, že trpí cukrovkou a polyfunkční neuropatií, kvůli které špatně chodí. Zeman řekl, že se každý "duševně normální člověk" někdy cítí lépe a jindy hůře. Řekl, že v poslední době "nikdy nebyl na infuzi". Jak politik vypadá, podle něj z 90 procent záleží na fotografovi.

Dokud jeho čínský poradce Jie Ťien-ming nebude v Číně z něčeho reálně obviněn nebo odsouzen, Zeman se ho nevzdá. Počká prý na průběh vyšetřování. 

Prý jen nerad chodí po schodech

Odmítl, že by byl letos hospitalizován nebo na ošetření v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Po chvíli přemýšlení dodal, že myslí, že za letošní první tři měsíce nebyl v žádné nemocnici. Lékaři podle něj za ním nemuseli přijet ani po volbách, kdy v Lánech čerpal dovolenou.

Zeman naznačil, že při vyzvednutí korunovačních klenotů nevyšel do Korunní komory ve svatovítské katedrále, kam je nutné vyjít po úzkém kamenném vřetenovém schodišti a v níž se sedmi klíči otevírá trezorová schránka s klenoty.

Přímo však nechtěl komentovat otázku, zda tedy zůstal sedět za dveřmi. "Bez komentáře, ale upřímně řečeno, já nerad chodím po schodech a to, o čem mluvíte, není první rok. To je i v předchozích letech. Ale nic jsem vám neřekl," poznamenal Zeman.

Zeman: Demonstrujících je mi líto, jsou to chudáčci a režisér Najbrt je blbec. Čtěte zde.
Klíčová slova: