Každého si Babiš nekoupí: Tyhle transparenty si premiér na Čapím hnízdě nevyvěsí

Lidé po celé zemi dávali najevo, co si myslí o Babišovi, ale i Zemanovi či Okamurovi
Zobrazit fotogalerii (25)
 

Celkem devatenáct měst se zapojilo do demonstrací proti Andreji Babišovi. Tisíce lidí po celé republice vyjádřili nespokojenost s trestně stíhaným premiérem i s vládou muže, který si stát plete s se svou firmou. A jak už to tak bývá, český člověk je ve vymýšlení různých nápisů a transparentů velmi vynalézavý.

Protestující lidé po celém Česku měli také možnost podepsat petici Za slušného premiéra a slušnou vládu, která vyzývá Babiše k rezignaci a poslance k vyslovení nedůvěry jím předložené vládě. Akci Milion chvilek pro demokracii si klade za cíl sesbírat milion podpisů. V pondělí jich měli organizátoři 236 tisíc. 

V Praze se sešlo několik tisíc lidí, zaplnili střední část náměstí od Opletalovy po Vodičkovu ulici. Policie vše monitorovala i pomocí neoznačených aut.

Nejvíce demonstrujících se tradičně sešlo na Václavském náměstí v Praze. Hodinový protest, kde kromě jména Andreje Babiše často zaznívala také hesla proti Miloši Zemanovi a Tomio Okamurovi, zakončil zpěv státní hymny v podání Dagmar Peckové. Několik stovek demonstrantů se pak vydalo směrem k Hradu, vstup do areálu však uzavřela policie. Po chvíli se tak i na Hradčanském náměstí protesty v klidu ukončily.

Demonstranti po celé zemi nejčastěji skandovali hesla jako "Babiše do koše!" nebo "Ano? Ne!" či "Je to pravda, je to tak, vládne nám tu StBák!" Kromě nejrůznějších nápisů nad hlavami nespokojených vlály vlajku EU i přeškrtnutá hlava prezidenta nebo fotografie Babiš za mřížemi apod. Podívejte se do fotogalerie, co všechno bylo v pondělí večer k vidění.

Pryč s trestně stíhaným: Tisíce lidí demonstrují na Václavském náměstí. Čtěte zde.