Stránky soutěže GAYMAN vypnuty. Kajzer měl okrást nemocné děti

Proč už doména nefunguje?
 

Prezident soutěže Marian Kajzer měl vybrat peníze na onkologicky nemocné děti. Podle vlastních slov je nikdy nepředal. Proto má soutěž krásy GAYMAN vypnuté oficiální stránky. Vypnul je majitel domény Milan Hyka. Kde skončily vybrané peníze?

Webové stránky GAYMAN vypnul majitel domény 

,,Po zralé úvaze, počínaje dnem 19.3.2016 přistoupil majitel domény www.igayman.cz k celkovému vypnutí oficiálních stránek soutěže GAYMAN vedené "prezidentem"  Marianem Kajzrem," uvedl Milan Hyka, majitel domény na vypnutých stránkách www.igayman.cz. 

Čtěte také: Soutěž krásy GAYMAN je v exekuci: ,,O tom jsem vůbec nevěděl" Už jsme o GAYMANU psali, když nám do redakce ČtiDoma.cz chodily maily od pana Másla: Soutěž o nejkrásnějšího gaye. Kdo rozesílá podivné maily?

Proč stránky pozastavil?

,,DŮVODEM jsou neprůkazná nakládání s financemi určených soutěži (utrácení sponzorských darů za osobní věci) a hlavně dodnes nevysvětlené naložení s penězi vybrané na pomoc oddělení pražské motolské nemocnici. Tyto finanční prostředky určené na pomoc dětem trpících rakovinou byly prokazatelně zpronevěřeny a použity pro soukromé účely "prezidenta" soutěže Kajzera," uvádí Milan Hyka. 

A dále pokračuje: ,,V žádném případě nejde o vyřizování si osobních sporů mezi osobou Marian Kajzer a majitelem domény. Cílem je dohnat osobu Marián Kajzer k trestné odpovědnosti za své činy a okamžitě doplatit dětské onkologii 5000,- a 45€,které použil pro svou potřebu."

Kde jsou peníze, které vybral GAYMAN do tomboly?

Kde peníze jsou? 

Milan Hyka nedoložil, že by byly peníze zpronevěřeny. Tombola na onkologicky nemocné děti však prokazatelně proběhla. Od Mariana Kajzera, prezidenta soutěže GAYMAN, víme, že peníze opravdu nebyly předány do onkologické nemocnice.

Vyjádření Kajzera: Nevybralo se dost 

,,Ono se totiž na tombole vybralo v čistém zhruba 3 tisíce korun. Já jsem byl dohodnutý s Kapkou naděje a počítal jsem s tím, že se vybere celkový zisk pro děti zhruba nějakých 5 až 10 tisíc. A když jsem napsal Kapce naděje, že jsem vybral nějaké 3 tisíce korun, tak mi napsali, že to je malá částka, že to nemůžou přijít předat a podobně," vysvětluje Kajzer.

Žena přišla o peníze za byt

,,Takže jsem to udělal tak, že prostě 3 tisíce jsou bokem a až toho bude víc, tak se to vloží na Dobrého Anděla, kde už máme založený účet. Dá se to tam a oni rozhodnou, komu to dají. S tím, že potom na internetu bude jasně vidět odkaz, kam to šlo," uvedl k nepředaným penězům Marian Kajzer. 

Co na to Kapka naděje? 

Oslovili jsme Kapku naděje s otázkou, zda mají stanovené minimální částky, které musí organizace, či sdružení vybrat. Jinými slovy kolik se musí vybrat, aby to bylo ,,dost". 

,,Žádné minimální částky v našem případě nejsou určené. Jiná otázka je, na co je dar určený, jelikož přístrojové vybavení nebo výzkum je velmi nákladná záležitost a z tohoto důvodu je někdy potřeba získané dary sdružovat. Vítáme každou „kapku“, která nám pomůže v podpoře léčby nemocných dětí a vážíme si každého dárce," odpověděla ČtiDoma.cz Elen Švarcová, ředitelka Nadačního fondu Kapky naděje. 

A jak to je s předáváním peněžních darů? Existuje minimální částka tady? ,,Finanční dary nepředáváme, na základě žádosti nemocnic správní rada NF Kapka naděje rozhoduje o zakoupení přístroje či jiného požadavku. Pokud správní rada odsouhlasí požadavek, následuje cenová poptávka, objednávka, které zajišťuje Kapka naděje a dodání do nemocnice," doplnila Elen Švarcová. 

A jak to bylo s peněžním darem od Kajzera? ,,Konečná dohoda byla, že dar pošle na účet, ale nic neposlal. V těchto dnech mě znovu kontaktoval s nabídkou další akce s tím, že by zmíněný dar připočetl k výtěžku z letošní akce," zakončila Elen Švarcová za Nadační fond Kapka naděje.

Komu věříte vy?

Marian Kajzer
10% (2 hlasy)
Kapka naděje
90% (19 hlasů)
Celkem hlasů: 21