Seznamka pro cyklisty. Poznejte lásku i fajn přátele

Na kolech si nejen skvěle zajezdíte, ale poznáte i dobré přátele nebo lásku
 

Nevysedávejte u počítače, seznamky jsou přežitek. Podstatné je osobní setkání. Najděte si sparring partnera a vyražte společně na kola. Možná při tom poznáte životní lásku.

Když se zamyslíte nad tím, jak se seznámit, možná vás napadne jako první hospoda, zábava nebo diskotéka. To ale platí spíše pro dobrodružné povahy. V menších městech můžete poznat staré známé a pobavit se, ve větším městě je naopak tolik klubů a hospod, že ani nevíte, kam byste měli jít. Někoho jenom tak pozdravit v hromadné dopravě rovněž není ideální. Na seznamkách zase nikdo neodepisuje, anebo narazíte na stalkera - jako minule já.

 

Možností, jak se seznámit, je celá řada. Asi nejlepší volbou je vybrat si libovolný koníček, který vás doopravdy baví. Může to být třeba kulečník nebo skákání na trampolíně či společný výlet. Mezi velmi populární hobby však patří cyklo seznamka, tedy seznamování při jízdě na kole.

 

Když se chcete seznámit při společné cyklo jízdě, potřebujete nejprve najít svého parťáka, se kterým jízdu absolvujete. Říká se mu “sparring partner”. Hledat můžete např. na seznamce nakole.cz anebo sportcentral.cz, velmi oblíbené jsou také seznamky cyklistů na Facebooku.

 

Jak vybrat “sparring partnera”?

Důležité je, aby byl na stejné fyzické úrovni jako vy. Musí mít podobnou kondičku a musíte se dohodnout na tom, kolik kilometrů pojedete. Jestli se bezhlavě vrhnete na delší trasu nebo náročnější trasu v terénu (třeba pořád do kopce), počítejte s tím, že byste měli mít něco naježděno. Pokud něco dlouholetí cyklisté nemají rádi, tak je to ustavičné čekání, než je někdo dojede. Ale samozřejmě je to o toleranci a o tom, jaké budou vzájemné sympatie.

 

Dá se na kole poznat velká láska?

Zeptala jsem se cyklistů, jaké mají zkušenosti se seznamováním se na kolech. Byly skutečně různorodé. Zatímco někdo poznal velkou lásku, jiný našel dobré přátele. 

"Cyklistka, přítelkyně, manželka. Tak šel čas. Jsme pořád spolu," říká Vašek.

"Hodně čtyřicetiletých chlapů si myslí, že sbalí dvacetiletou holku na kolo za 80 tisíc," stěžuje si Václav. 

"Za sebe musím říci, že jsem našel fajn lidi, se kterými se dá nejen vyjet na kole, ale i pobavit se. Se seznamováním v partnerském slova smyslu bych to nepřeceňoval, ani nepodceňoval. To si musí vyjasnit už na začátku zcela otevřeně. Je to primárně o spolujízdě na kole, ale kdoví? Nikdy neříkej nikdy, třeba jiskra přeskočí," konstatuje Jan.

Zato Nikola měla jasno hned: "Přítele jsem si dohnala na kole, od toho dne jsme pořád spolu."

Petr k tomu přistupuje pragmaticky. "Raději budu mít kamarádku, kterou budu potkávat při společném koníčku, než přítelkyni, se kterou budu pořád a ještě při společném koníčku, ale to je můj názor. Já to takhle mám," přiznává.

 

A  co vy, láká vás společný cyklo výlet? Jaké s tím máte zkušenosti? Podělte se o to v komentářích. Důležité je jezdit pro sebe a své zdraví. Všechno ostatní přijde samo.