Kladenská porodnice získala certifikaci za přirozený porod

Kladenská porodnice získala certifikát SPOKOJENÁ RODIČKA
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Kladenská porodnice získala certifikát “Spokojená rodička” za komplexní podporu přirozeného porodu. Nejvyšší ocenění v rámci projektu Přirozený porod v porodnici předal do rukou ředitele nemocnice RNDr. Tomáš Raiter, řešitel projektu.

Cílem projektu Přirozený porod v porodnici (PPP) je plošné zlepšení standardu porodní péče v Česku. Do projektu se zapojilo celkem 15 nemocnic, spokojenost hodnotilo na 4 500 rodiček. Porodnice Oblastní nemocnice Kladno se nyní může pochlubit Certifikátem za šetrnou medikaci při vedění porodů a také Oceněním za vzornou spolupráci na tomto projektu. Certifikát převzal ředitel nemocnice MUDr. Vladimír Lemon.

 

“Ocenění je pro nás zpětnou vazbou a vidíme, že naše snaha zlepšovat spokojenost rodiček má smysl. Přál bych si u nás jen samé spokojené rodičky. Děkuji rovněž panu primáři a všem zaměstnancům našeho gynekologicko-porodnického oddělení, že dokázali splnit přísná kritéria, abychom tento certifikát získali,” uvedl ředitel nemocnice.

 

Pokoje nemocnice Kladno pro rodičky se přibližují domácímu prostředí, nejsou zařízené jako standardní nemocniční. Lékáři se domnívají, že díky přirozenějšímu prostředí budou rodičky více psychicky i fyzicky uvolněné, a porod tak proběhně klidně, s nízkým rizikem komplikací. “Přistupujeme ke každé rodičce individuálně, snažíme se respektovat její přání i potřeby, představy o porodu. A to vždy s ohledem na zajištění bezpečnosti pro ni i její nenarozené dítě,” dodal primář Gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Petr Ullrych.