Sparťané z Týnce podpořili benešovskou nemocnici

Zástupci fanoušků Sparty z Týnce a vedení benešovské nemocnice
 

Pytel plyšáků a čtyřicet tisíc korun předali členové Fancklubu Sparta z Týnce nad Sázavou dětskému oddělení nemocnice Rudolfa a Stefanie. 

Ředitel nemocnice Petr Hostek a primář dětského oddělení Michael Richter přijali dar od zástupců týneckých sparťanů, kteří jej zajistili z celostátní akce "Podpořme naše děti".

Sparťanská sbírka

"Na dvou domácích zápasech Sparty dobrovolné hlídky s kasičkami vybírali peníze, asi dva týdny bylo otevřené konto a také proběhla sbírka plyšových hraček. Celkem se vybralo necelých 212 tisíc, které byly rozděleny do pěti nemocnic," popsal nám způsob získání daru předseda Fanclubu Sparta Týnec nad Sázavou Pavel Macháček. 

Milé překvapení

"V benešovské nemocnici byli překvapení a měli radost. S panem ředitelem a primářem dětského oddělení jsme podebatovali o fotbale," řekl k předání Pavel Macháček. "Takové aktivity a dary fanoušků sportovních klubů vítáme a velmi za ně děkujeme. Rozhodně to může být i inspirace pro jiné fotbalové, hokejové a další sportovní kluby, jak mohou potěšit naše malé pacienty, kteří bohužel občas tráví svůj čas nikoliv na hřišti nebo kluzišti, ale v nemocničním pokoji", řekl ředitel nemocnice Petr Hostek.

Týnečtí sparťané 

Týnecký sparťanský fanclub je nejaktivnější z jižní oblasti středních Čech. "Na utkání nás jezdí pravidelně kolem pět a dvaceti. Účastníme i akcí jiných fanclubů, například turnaje v bowlingu nebo stolním tenise, jezdíme do Neratovic na ples. V Bukovanech pořádáme turnaj malé kopané o putovní pohár Funclubu Týnec, který probíhá každou druhou sobotu v červenci. S bukovanskými hasiči také plánujeme uspořádat dětský den," řekl k činnosti klubu předseda Pavel Macháček.