Okurková limonáda osvěží a detoxikuje tělo. RECEPT

Okurková limonáda se stala hitem
 

Okurkovou limonádu si díky našemu receptu připravíte doma během několika minut a za pár korun. Šťáva chutná skvěle a co víc, napomáhá hubnutí a má pozitivní účinky na zdraví a krásu.

Limonáda z čerstvých okurek je jednou z nejbolíbenějších domácích limonád především díky osvěžující chuti. Vyznavači zdravého životního stylu zase vyzdvihují její vliv na zdraví.

Stačí jen čtyři přísady

1,5l neperlivé vody

1 okurka

1,5 kávové lžičky třtinového cukru

1 citron nebo limetku

Okurku nezbavujte slupky
Příprava okurkové vody vám nezabere skoro žádný čas. Polovinu okurky rozmixujte a druhou polovinu nakrájejte na tenké plátky nebo na nudličky. Zbavte ji jadérek, pokud ale používáte hadovku, odstraňovat je nemusíte, její jadérka jsou jemná a skoro je nepocítíte. Slupku neloupejte, pod ní je největší množství vitaminů, o které byste přišli. Zalijte rozmixovanou část vodou a přidejte plátky okurky společně s cukrem a šťávou z citronu nebo limetky, podle vlastní chuti můžete dodat například lístky máty.

Limonádu podávejte chlazenou.

Proč pít šťávu z okurek
Má silné hydratační účinky, okurka totiž obsahuje až 95% vody. Působí tak příznivě na pleť, která pravidelnou hydrataci vyžaduje. Díky vitaminům B, C, E, K a betakarotenu zlepšuje stav vlasů, nehtů a pokožky a také zmírňuje proces stárnutí. Je také velkým pomocníkem v boji proti akné.

Šťáva z okurek působí močopudně, pravidelná konzumace pomáhá předcházet zánětu močových cest. Okurky jsou součástí redukčních jídelníčků, protože obsahují velké množství vlákniny a jejich kalorická hodnota je velmi nízká.

V neposlední řadě má tato zelenina silné antioxidační účinky, které odbourávají z těla škodliviny a detoxikují ho.