Školková výzva pokračuje. Kopretinka v Benešově má ještě dvě volná místa

Zobrazit fotogalerii (3)
 

Benešovská Mateřská škola Kopretinka využila naši výzvu a oznamuje rodičům, že má ještě dvě volná místa. Mateřinka pracuje s malým dětským kolektivem v souladu s principy Montessori.

„Rozvíjíme výtvarné cítění, tvůrčí schopnosti, vedeme děti k větší samostatnosti a zdravému pohybu. Chodíme pravidelně plavat a vyučujeme i angličtinu. Chystáme i speciální akce, jako například rodičovskou propustku. Jednou či dvakrát do měsíce uspořádáme přespávání dětí ve školce, kdy si budeme s dětmi číst, hrát, povídat i zlobit. Rodiče tak budou mít večer jen sami pro sebe,“ říká Wanda Dvorská, ředitelka MŠ Kopretinka.  

Tato soukromá mateřinka, která se nachází v Benešově na ulici U Pivovaru, obsadila loni druhé místo v žebříčku rodiči hodnocených soukromých školek. Žebříček vede webový portál Topskolky, který sestavil databázi sedmi tisíc školek z celé České republiky a další postupně doplňuje.    

Pokud máte zájem o umístění dítěte do školky Kopretinka, pište na: wandad@seznam.cz

Pomozte rodičům a dejte nám o sobě vědět

Jste zástupci školky, kde se uvolnilo místo, či máte ještě volné kapacity? Napište nám do redakce a my obratem vaši nabídku v rubrice Život v regionu zveřejníme. V září jsme zde informovali o volných kapacitách ve škokách v Říčanech, Nebuželích a Lysé nad Labem. Minulý týden vyšel článek o kapacitách v mateřince v Choceradech.  

Užitečná databáze nejen školek

Kromě přehledu mateřských i dalších škol na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyhotovil v loňském roce Český rozhlas na základě informací ze statistik Ministerstva školství unikátní mapu. Je to přehled všech škol, tedy i mateřských, a jejich kapacitních možností v celé České republice. Mapa sice už není plně aktuální, ale pro přehled školek či ostatních škol ve vašem okolí může být cenným pomocníkem.