POČASÍ: Na konci září se ohřejeme, pak už slunce uvidíme jen výjimečně

Na podzimní krajinu zalitou sluncem je krásný pohled, že?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pro ty, co se těšili na babí léto, máme dobrou zprávu. V průběhu týdne se začne oteplovat a poslední zářijový víkend se ještě stihneme ohřát. První polovina října však bude ve znamení chladného podzimu.

Na začátku týdne bude většinou oblačno až zataženo, denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C. V noci spadnou až k 5 °C. Sluníčka si ještě moc neužijeme, naopak doma nezapomeňte nepromokavé bundy a deštníky, ty ale od středy budete moci vyměnit za sluneční brýle. Ano, opravdu to přijde!

Bude to paráda

Od čtvrtka se totiž můžeme těšit na denní teploty okolo 20 °C, o víkendu se teplota může vyšplhat až na krásných 22 °C. Ráno ale počítejte místy s mlhou a mírným deštíkem, který ale brzy vystřídá slunce. Je tedy ideální čas na to vyrazit si na výlet nebo třeba i na prodloužený víkend. V letošním roce zřejmě půjde o poslední podobně pěkné dny.

Začátek října bude teplotně průměrný až podprůměrný, o slovo se přihlásí chladná podzimní rána a přeháňky. Nutností budou nepromokavé bundy. A jestli jste se ještě nestali "obětí" chřipky, na začátku příštího měsíce tomu utečete jen velmi těžko. Ale co, to je ještě daleko. V každém případě si užijte parádní konec následujícího týdne!