Nejluxusnější ložnice v oblacích: Takové pohodlí nemá většina lidí ani doma

Romantika a pohodlí, to jsou Singapore airlanes
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Na silnicích lidé poměřují materiální úspěch značkou automobilu. Čím se poměřuje úspěch ve vzduchu? Pro někoho je při cestování letadlem největším vyjádřením luxusu soukromí, prostor či ticho, které běžná ekonomická třída nabídnout nemůže. Jiný cestující naopak ocení gurmánské občerstvení, prémiový bar či toaletu obloženou mramorem. Nakoukněte mezi smetánku.

Důvody volby pro cestování první třídou, byznys třídou či prémiovou ekonomickou třídou jsou různé, jeho podoba zrovna tak. Žádné letecké společnosti nenabízí stejnou prémiovou kabinu, naopak se předhánějí, kdo se o své zákazníky dokáže lépe postarat a zahrne je pohodlím a luxusem. Podívejte se na interiéry nejluxusnějších kabin leteckých společností.

Nejkvalitnější spánek

Při cestování s leteckou společností Singapore Airlines budete mít pocit, že vaše dovolená začíná již na palubě. V první třídě nově upravených letadel Airbus A380 se totiž nachází šest luxusních apartmánů, ve kterých najdete i 194 cm dlouhé postele se dvěma polštáři a bavlněnou pokrývkou. Aby byl efekt hotelového pokoje dokonalý, jsou pro cestující připraveny doplňky jako pantofle, maska na spaní a ponožky.

O občerstvení na palubě se starají špičkoví kuchaři z celého světa. Cestující si vybírají přímo z jídelního lístku kdykoliv během letu. Není v nabídce jídlo, na které máte zrovna chuť? Nezoufejte. Kuchaři vám vymyslí a připraví alternativu na míru. Až dojíte a výhled z okénka vás omrzí, zapněte si 32palcový HD monitor se zábavním portálem. O design kabinových apartmánů pro první třídu se postaral francouzský návrhář Jean-Jacques Coste, který navrhuje například i luxusní jachty.

Bezpečný pocit z létání

Letecká společnost Lufthansa nabízí cestujícím obvyklý luxus první třídy v podobě kaviárového servisu, obsáhlého jídelního lístku či výběrových alkoholických nápojů. K odpočinku nabízí malé tiché kajuty s plně plochým lůžkem, přikrývkou a polštářem. U prvních tříd nic neobvyklého. Trumf první třídy poskytuje Lufthansa svým zákazníkům už na zemi.

Cestující jsou například odváženi k letadlu v limuzínách. Ve Frankfurtu dokonce připravili pro cestující, kteří se bojí létání nebo mají problém se spánkem, místnost s uklidňujícími procedurami. Naložit se zde mohou do teplé vany, dokončit práci v soukromé kanceláři či se občerstvit v soukromé restauraci. A pro ukrácení dlouhých chvil při přestupech si může zákazník ve Frankfurtu nebo Mnichově zajezdit v luxusním supersportovním automobilu.

Pokud zatoužíte během letu po soukromí a odpočinku, stačí zavřít dveře prémiové kabiny, která se inspirovala luxusními vozy známé automobilky. V její výbavě nechybí širokoúhlá televize s 2 000 programy, kožené sedadlo s nastavitelnou nulovou gravitací, ovládání barvy i intenzity osvětlení a teploty, taštička s luxusní kosmetikou Bvlgari nebo luxusní pyžamo.

Privátní bar na palubě

Při výběru letecké společnosti při cestách na východ patří mezi nejčastější volby Emirates. Pořídíte-li si letenku do první třídy jejich Boeingu 777, která je v obnovené verzi nabízena teprve pár měsíců, čeká vás nezapomenutelný zážitek a pestrý společenský program.

Během letu vám naservírují pětichodové menu na čínském porcelánu a dopřejí neomezenou konzumaci výběrového šampaňského. Dáváte přednost koktejlu před bublinkami? Pak zamiřte do palubního baru. Zde můžete degustovat alkoholické nápoje v nejvyšší kvalitě dle vlastního výběru. Budete-li mít dlouhou chvíli, bar je výbornou volbou k navázání konverzace s ostatními cestujícími.

První třída už není nedosažitelná

Láká vás představa cestování v takovém luxusu? Zpáteční letenky do první třídy se v závislosti na destinaci i dopravci pohybují v řádech statisíců korun, nejlevnější pak ke stotisícové hranici nemají daleko. Neznamená to ale, že jste odsouzení tísnit se už po zbytek života v ekonomické třídě. Klesající cena a příznivá ekonomická situace se projevila i u cen letenek do byznys třídy, která je tak dostupnější a i mezi Čechy získává stále více na popularitě.

Navíc můžete narazit na opravdu výhodnou cenu. Letecké společnosti už začaly dělat akce i na letenky do byznys třídy, takže při troše štěstí můžete například letenky do USA sehnat i za 24 tisíc korun. Další oblíbenou variantou jsou takzvané Companion tarify, tedy zvýhodněná cena při koupi dvou až osmi letenek. Těch zákazníci hojně využívají například na Valentýna.

Už jste viděli prototyp letounu L-39NG? Mrkněte se tady, docela fajn "hračka".